My Weekly Diary #20/2024.

Iedere maandag neem ik jullie mee in mijn week en geef ik een inkijkje in mijn leven door middel van My Weekly Diary. Afgelopen week vierde ik mijn 49-ste verjaardag, en viel het gezondheidstechnisch wat tegen hier in huis. Je leest dit (en meer) in My Weekly Diary.

Maandag.

Deze week is het Dear Good Morning Yoga Week en omdat ik wel wat aan mijn lenigheid wil werken, plús de uitdaging aan wil gaan om deze week elke dag met Yoga te starten, besluit ik eraan mee te doen. En zo komt het dat ik om 06.30 uur aansluit bij de Grouding&Centering les. Echter voel ik me na de les niet helemaal geground en gecentered, ik voel me juist helemaal niet lekker in mijn vel … Een verdrietig en moe gevoel overheerst me, en ik besluit dan ook van deze week niet alleen een Yoga Week maar ook een #TLC-week te maken. Ik neem me voor deze week wat meer Tender, Love and Care (lees : wat meer liefde, aandacht en zorg) aan mezelf te schenken.

In het kader van #TLC besluit ik ‘s avonds wat tijd te maken voor wat creativiteit. Dat helpt me altijd wel om mijn hoofd wat leger te krijgen.

Uiteraard moet er vandaag ook gewoon gewerkt worden, maar tijdens de meetings en afspraken door vraag ik me af waar ik nu, op dit moment, echt behoefte aan zou hebben. En sta ik stil bij het neerslachtige gevoel dat ik heb; ik vraag me af waar het vandaan komt. Ben ik gewoon moe (ik zat gisteren tot 00:30 uur aan mijn Tarot-huiswerk, en de wekker ging weer vroeg), mis ik mijn moeder (zeker omdat het gisteren Moederdag was), zijn het “gewoon” de hormonen, is het het feit dat ik morgen jarig ben (en daarmee officieel ouder geworden dan mijn vader), of speelt er wat anders ? Ik kom er niet bij, maar het simpelweg erkennen van het gevoel zorgt er al voor dat ik me gedurende de dag iets minder bedroefd voel.

Dinsdag.

Mijn versierde bureau.

En vandaag is een bijzondere dag, het is mijn verjaardag ! Gelukkig zit ik al een stuk beter in mijn vel dan gisteren, al is het alleen maar door alle lieve appjes, cadeautjes en berichtjes die ik krijg. Ik voel me gekoesterd <3. Helaas krijg ik in de loop van de dag ook een migraine-aanval cadeau.

Woensdag.

Mijn vriend.

Als ik op sta lijk ik me wat beter te voelen, maar na mijn DGM-les Yoga: Kracht & Balans besluit ik toch terug naar bed te gaan, en ik val direct weer in slaap. De rest van de dag doe ik dan ook rustig aan – uit bed, dat wel. ‘s Avonds kruip ik vroeg onder de wol. Maar niet nadat ik lekker uitgebreid in bad geweest ben.

Donderdag.

Ik voel me zeker al iets beter, maar besluit uit zelfbescherming en een stuk #TLC me toch nog een dag ziek te melden. Op zich wel jammer, want we hadden ons jaarlijkse bedrijfsuitje. ’s Avonds rommel ik wat aan, luister ik naar een podcast van Mel Robbins, en help ik Little Miss C met haar huiswerk. Ik ga op tijd slapen, want ik ben van plan morgen weer gewoon aan het werk te gaan.

Oui. Oui.

Vrijdag.

Ik besluit deze vrijdag zoals gebruikelijk te starten met een uur banen zwemmen, en dat gaat prima gelukkig. Ook het (thuis-)werken gaat me goed af, ik heb geen last meer en voel me gewoon weer de oude. Gelukkig maar, zeker met het lange weekeinde in het verschiet !

49 banen, voor mijn 49-ste levensjaar.

’s Avonds laat begeleid ik Mr C naar de spoedtandarts. Hij heeft al een aantal dagen last van zijn kaak, en waar hij in eerste instantie dacht dat het zijn holtes waren, blijkt het een zenuwontsteking te betreffen. Hopelijk is hij snel van zijn pijn verlost !

Zaterdag.

Een relaxte dag vandaag, die ik start met een 5 km-run, nuchter, een heerlijk begin ! De rest van de dag keuvel ik een beetje in en om huis, en ‘s avonds ga ik eerst naar de kerk en later start ik met het kijken naar de Belgische B&B Vol Liefde op Videoland. Met MrC gaat het nog niet echt beter helaas.

Op weg naar de kerk rijd ik achter dit bijzondere mobiel; het blijkt van een bekende cyclo-nomade te zijn, die met zijn 2 husky’s op weg is vanuit Frankrijk richting Nederland.

Zondag.

En deze laatste dag van de week is een heel rustige. Ik keuvel wat aan met diamond-painten, Tarot, lezen in mijn nieuwe boek (uit de heerlijke Valerie Lane-serie), een middagdutje, en ik maak 2 potjes aardbeienjam.

Aardblijtjes.

Komende week hoef ik maar 2 dagen te werken, heb ik een Tarot legging gepland staan, en ga ik een dagje uit met mijn lieve Sis. Ik vertel je er volgende week maandag alles over.

Hoe was jouw week ? Lieve groet, Vera.

7 gedachten over “My Weekly Diary #20/2024.

  1. Ik vind het soms ook lastig om te weten waarom ik me voel als ik voel. Ik gooi het vaak op de hormonen maar door de hormoontherapie gaat dat echt veel beter. Ik denk dat ik soms in mijn hoofd nog te veel wil en misschien iets jonger voel dan ik ben 😂 en dat het lichaam zegt ho eens even 😆 hopelijk is je man snel van de pijn af vreselijk altijd pijn aan je mond/kaak. Maak er een mooie week van Vera 🌷

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik gooi tegenwoordig alles maar op die hormonen, hahaha, is soms ook handig als excuus 😉 Maar vervelend is het wel, zeker omdat ik zonder hormoontherapie door de overgang heen wil gaan. Ben benieuwd of ik het volhoud !
      Fijne week weer Annette, xx

      Like

  2. Wat een nare week qua gezondheid en misschien speelden ook de emoties mee omdat je nu 49 bent en je vader dat nooit gehaald heeft én omdat je moeder er niet meer is. Goed dat je jezelf dan voorneemt extra lief voor jezelf te zijn! Wat een leuke gootsteen heb je, doet mij denken aan vroeger tijden in het huis van mijn oma. En ben je of zijn jullie bij ‘George’ geweest? Praktisch bij mijn moeder om de hoek zit een filiaal daar drinken we wel eens koffie. Zo te zien heb je je zo gewenste horloge voor je verjaardag gekregen? Maak er een mooie én fijne week van met wat TLC.

    Like

    1. Ja, we zijn inderdaad bij George geweest, heerlijk aan de Holtkamp kroketten; genieten ! En nee, geen Tank Louis Cartier voor mijn verjaardag, wel prachtige pareloorbellen ❤
      Fijne week weer Ilona, met ook wat TLC voor jou !! xx

      Like

  3. Geen ideale week bij jullie, als ik het zo lees. Hier is het een rustige week geweest, ik ben naar de kapper en de schoonheidsspecialiste geweest en helemaal klaar voor deze drukke week

    Like

  4. Vervelend, dat soort van onverklaarbare verdrietige gevoel en lichamelijke klachten. En dat in je verjaardagsweek. Is dat dambordpatroon in je gootsteen? Zo tof!

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.