Mijn favoriete restaurantjes in Rome.

Inmiddels zijn wij helaas alweer terug uit dat heerlijke Rome, maar de herinneringen zijn nog erg levend. Zo denk ik nog geregeld terug aan al die heerlijke maaltijden die wij gegeten hebben, en okee, de kleine Food Baby die ik mee terug genomen heb helpt daar ook een handje bij 😉

Vandaag deel ik met jou mijn favoriete restaurantjes.

De lekkerste pizza’s eet je bij Pizzeria Da Baffetto. Van het interieur moet ‘ie het niet hebben, maar als je van pizza’s houdt, dan moet je zeker hier heen. Ik heb hier een van de lekkerste pizza’s ever gegeten en ik kan je zeggen, ik heb nogal een hoge standaard.

Als je (net als ik) houdt van Hip and Happening, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Seu Pizza Illuminati. En mocht je tijd tekort komen, dan kun je deze pizzeria ook noteren voor je To-Do List voor je trip naar Dubai of Ibiza, want daar hebben ze ook een vestiging.

Voor mij is de Italiaanse keuken zoveel meer dan alleen pizza, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen. Als je met een mixed gezelschap bent qua culinaire wensen, dan is Emma een goede keuze; dit is namelijk een pizzeria con cucina. Je kunt hier heerlijke pizza’s eten, maar bijvoorbeeld ook genieten van een heerlijke vino met antipasti, of een verse pasta. En alles gemaakt van verse ingredienten van een hoogstaande kwaliteit.

Trastevere is mijn favoriete wijk in Rome, en hoewel alle restaurantjes daar helemaal fantastico zijn, heb ik zelf heel goede herinneringen aan Ivo a Trastevere. Hier at ik namelijk mijn eerste tonnarelli cacio e pepe, een typisch Romaans gerecht waar ik enorm van houd.

Vlakbij de Trevi Fontein vind je Pizzeria Il Piccolo Buco, waar je de meest bijzondere pizza’s kunt eten, vergezeld van een bijpassende wijn. Tot ik hier at, wist ik niet dat pizza eten zo culinair kon zijn. Hoewel, bij Sant’Isidoro Pizza e Bolle kun je een soortgelijke belevenis ervaren, alleen daar zetten ze in op de combinatie met bubbels.

Nu ik het zo over deze restaurantjes heb, loopt het water me alweer in de mond, ik kan er niets aan doen, de Italiaanse keuken is en blijft nu eenmaal mijn favoriet. Mocht je ooit naar Rome gaan, en een van bovengenoemde restaurantjes uitproberen, laat het me weten, ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt !

Buon appetito en lieve groet, Vera.

4 gedachten over “Mijn favoriete restaurantjes in Rome.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.