Waarom ik de diptique kaars €54,00 waard vind.

De geurkaarsen van diptique. We kennen ze allemaal wel. Maar wat maakt ze nou zo speciaal, en zijn ze echt het hoge prijskaartje waard? Ik zocht het uit, en vandaag vertel ik het jou.

Al jaren lonken ze naar me, met hun mooie cleane look. Maar ja, dat prijskaartje hè, dat vond ik dan weer minder fraai, want laten we wel zijn, vierenvijftig euro, ik vind het echt een little-bit-too-much voor een kaars.

Maar goed, al jaren zitten die kaarsen in mijn achterhoofd, en toen ik laatst in Parijs was kreeg ik het op mijn heupen. Ik bedacht me dat ik het potje na het opbranden van de kaars prima zou kunnen gebruiken voor een plantje, of voor mijn make-upkwasten, en ineens vond ik het bijna een investering.

Ik kwam in gesprek met de verkoper en vroeg hem wat de best verkopende geur was. Hij vertelde me dat Baies (spreek uit als [Bè] ) de absolute nummer 1 is, gevolgd door Figuer. Figuer ruikt naar vijg, en die geur kies ik vaker. Baies zei me qua naam niets, maar qua geur vond ik ‘m erg aangenaam, en in een opwelling deed ik mezelf deze kaars cadeau.

Na thuiskomst uit Parijs wilde ik mijn kaars niet direct aansteken, ik wilde eerst mijn voorraad andere geurkaarsen opmaken, en tevens wilde ik echt een momentje maken van het branden van deze kaars. En ineens was dat momentje daar … op het moment dat ik de enveloppen voor de rouwkaarten van mijn moeder schreef ontstak ik de kaars. En in de 40 dagen na haar overlijden heb ik op gepaste momenten de kaars bewust ontstoken. Hiermee is de kaars voor mij onlosmakelijk verbonden met een boel herinneringen.

Momentje wel om de kaars aan te steken …

En dan de hamvraag, vind ik de kaars €54,00 waard?

En het antwoord daarop is Ja, voor deze keer wel. De aanschaf van de kaars is een mooie herinnering en ik ga het potje zeker ook hergebruiken. En daarom vind ik het de aankoop waard geweest. Qua geurbeleving vond ik Baies erg zwaar, ik merkte wel echt een verschil met de “goedkopere” geurskaarsen die ik normaal gesproken koop. Persoonlijk vond ik de geur iets te zwaar.

Ik sluit niet uit dat ik nog vaker een diptique kaars zal kopen, zeker voor speciale gelegenheden vind ik het de investering waard. Want dat vind ik het wel moeten blijven. Ik blijf het namelijk bizar vinden om zo’n bedrag neer te tellen voor een kaars die je dagdagelijks, even tussendoor, zou gebruiken.

Liefs, Vera.

Ik kocht de diptyque kaars van 190 gram (+/- 60 branduren) voor € 54,00 bij Galeries Lafayette in Parijs.

5 gedachten over “Waarom ik de diptique kaars €54,00 waard vind.

 1. Inderdaad een heerlijk merk. Bij mijn moeder in de buurt in het winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam is een Skins winkel gevestigd en daar verkopen ze ook Diptyque, ook de geuren. Allemaal heerlijk. Kan me voorstellen dat je de kaars brandde bij het schrijven van de rouwkaarten, een mooi ritueel en dat de geur dan altijd verbonden blijft met dat moment. Als je er blij mee bent en ervan geniet is Euro 54,00 ok natuurlijk. Op dit moment past het niet in mijn budget maar ik zou zeker niet aarzelen om het te kopen als dat wel zo zou zijn. Heb liever 1 heerlijke geurkaars dan 10 van de Action of Ikea die het eigenlijk helemaal niet zijn. Off topic maar L’Agence is weer op Netflix over die Parijse makelaarsfamilie. In de eerste aflevering 2 prachtige huizen in Marseille en Cassis en ok bepaald niet goedkoop maar hier vlakbij worden huizen gebouwd bij Kasteel Rijnhuizen en voor een vrij simpele (weliswaar vrijstaand) huis betaald je ruim 1,5 miljoen en dan heb je eigenlijk niet echt iets bijzonders. Fijn weekend!

  Like

  1. Ik heb liever 1 heerlijke geurkaars voor die ene Euro #altijdopzoeknaardiebudgettopper, hahaha.
   Bizar he, L’Agence. Dat vind ik ook van Selling Sunset hoor, wat een huizen. Zo groot ! En die prijzen, niet te doen ! En wat je schrijft van Kasteel Rijnhuizen, tja, je betaalt natuurlijk ook voor de omgeving en de stand (gebakken lucht). Bizar maar waar. Fijn weekend ook ! xx

   Like

 2. Ik keek nog even op de website en hun handzeep lijkt mij ook zalig, alleen die fles al die je natuurlijk weer kunt vullen met een iets ‘gewonere’ variant.

  Like

  1. Jahaha, dat zou ik dus doen. Bijvullen met een heerlijke budget variant ! En mijn glaasje van de diptique kaars gebruik ik nu voor mijn make-up kwasten, zo krijgt ie uiteindelijk ook een lage cost-in-use (en kan ik de aankoop nog beter rechtvaardigen voor mezelf 😉 xx

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.