My Weekly Diary #51/2022.

Iedere maandag neem ik jullie mee in mijn week en geef ik een inkijkje in mijn leven door middel van My Weekly Diary. Afgelopen week kocht ik een Kerstcadeautje voor mezelf, riep ik om half 2 ‘s nachts nog bingo, en verliep Eerste Kerstdag niet zoals gepland. Je leest dit (en meer) in My Weekly Diary.

Maandag.

De wekker staat om 06:15 uur, en na een was en een plas begin ik de dag met een DGM-lesje Merry Twistmas Yoga (oftewel Body Flow Yoga met een Kerst playlist, superleuk !). Nou is Body Flow Yoga niet mijn favoriete les, maar achteraf voel ik me wel heerlijk energiek en trots op mezelf dat ik het maar wel weer gefikst heb.
Mijn kantoordag is lekker druk bezet weer, en ’s avonds spendeer ik wat tijd om een stapel Kerstkaartjes te schrijven naar eenzame ouderen. Iets dat ik al jaren doe. Want veel ouderen zijn eenzaam, en een kaartje in de brievenbus van een vriendelijke onbekende betekent daarom veel voor hen.

Random Act of Kindness.

Dinsdag.

Als mijn wekker om 05:45 uur gaat voor de DGM-les besluit ik ‘m gauw uit te zetten, en nog een ruim uur mijn rust te pakken. Blijkbaar heeft mijn lichaam daar behoefte aan, en het is ook belangrijk daar naar te luisteren. Hoe moeilijk ik dat ook vind. Mijn werkdag is druk, #whatelseisnew, en voor ik het weet is het al tijd om naar huis te gaan. De avond is rustig, de eindejaarsexamens van Little Miss C zijn voorbij, en dat geeft wat lucht en ruimte.

Rennen-en-vliegen vandaag … ook tijdens lunchtijd wordt vandaag gewoon doorgewerkt.

Woensdag.

Deze part-time dag start ik met een ontbijtje in bed met een boek, wat keuvelen in en om het huis, een uurtje hardlopen en een heerlijk warm schuimbad. ’s Middags laat vertrekken we naar Winter in Antwerpen; een en ander was erg sfeervol verlicht maar qua winkeltjes en dergelijke vond ik het erg tegenvallen.

Sprookjesachtig verlicht. Dat wel.

Donderdag.

Ondanks het feit dat veel collega’s afwezig zijn, is het een drukte van jewelste op kantoor vandaag. Ik vlieg van hot naar her, los een mysterie van verdwenen witte bakken op, en ben blij als ik uiteindelijk toch nog redelijk op tijd uit kan loggen. Na het werk vertrek ik richting Albert Heijn, waar ik alvast de boodschappen voor de Kerstdagen doe.

Ik ging met trek boodschappen doen dus verhongeren zullen we niet tijdens de Kerst …

Ook is het Kerstcadeautje dat ik voor mezelf kocht binnen gekomen: een mooie sjaal van 100% niet kriebelende Merino Wool van Lot Keckeis – The Stories in drie kleuren : Berry Pink, Deep Green en Camel en een bijpassende muts in de kleur Deep Green.

Laat die kou maar komen !

Vrijdag.

We hadden vannacht een vriendin van Little Miss C te logeren, en na de proclamatie op school (ze zijn beiden geslaagd voor de Kerstexamens !) haal ik ze op om weer naar ons thuis te gaan. De werkdag is rustig en dat biedt ruimte om ’s middags een uurtje banen te zwemmen. ’s Avonds ga ik eerst lekker uit eten met een vriendin en aansluitend doen we tot in de vroege ochtend mee aan een Kerst Marathon Bingo.

Ik had 2x bingo, en kreeg ook nog een cute chocolade figuur cadeau.

Zaterdag.

Een middagje shoppen in The Mall of The Netherlands vandaag, en tijdens Kerstavond kijken we 12 Dates of Christmas, een oudje maar hij blijft leuk.

Een jonge vrouw beleeft steeds opnieuw dezelfde eerste date op Kerstavond, totdat ze geleerd heeft om in haar wereld ruimte te maken voor nieuwe dingen, en ophoudt om te leven in het verleden. Ze gaat op een blind date om haar ex-vriend te vergeten.

Zondag.

En deze Eerste Kerstdag staat de wekker vroeg omdat we nog vóór we naar de kerk gaan, wat meal preps willen doen voor zowel de brunch als het diner. Echter blijkt Little Miss C als ze wakker wordt verhoging te hebben, waardoor we besluiten ons programma om te gooien en thuis te blijven. We weten ons evengoed te vermaken, worden allemaal enorm verwend met mooie cadeaus en het Kerstdiner is ook een succes. Kortom, een zalige Eerste Kerstdag.

Onze traditionele Kerstdis : gevulde kalkoen met pommes duchesse en stoofpeertjes. En dit jaar hadden we overheerlijke Panna Cotta della Nonna als toetje.

Komende week doe ik mee aan een Kerstloop, heb ik een Pizza e Prosecco date, en rijd ik ruim 100 km om een ballon te halen. Ik vertel je er volgende week maandag alles over.

Hoe was jouw week ? Liefs, Vera.

3 gedachten over “My Weekly Diary #51/2022.

 1. Die maaltijd ziet er heerlijk uit! Zou je het recept van die panna cotta della Nonna een keer willen delen? Drukke week waarin we om de dag naar Amsterdam gingen om mijn moeder hoortoestellen in te doen, kan ze zelf niet aanvankelijk kwam de wijkverpleging maar zo’n handeling is te duur voor hun. We zijn druk bezig een oplossing te zoeken. Tot overmaat van ramp kwam AH zaterdagmiddag niet met de bestelling voor de boodschappen dus om 17.00 uur nog naar de winkels. Wat ik in gedachten had was op dus maar iets simpels gemaakt. Vandaag even rust hoop ik en vanmiddag een wandeling. Gefeliciteerd met little Miss C., hoop dat ze zich inmiddels wat beter voelt. Fijne week!

  Like

  1. Echt schrikbarend, als ik lees dat zo’n handeling van hoortoestellen in doen te duur is inmiddels. Verschrikkelijk gewoon. Je moeder mag blij zijn dat ze jullie heeft, maar waar gaan we heen ?!
   Hopelijk is jullie Tweede Kerstdag heerlijk relaxed, en ik zal mijn schoonmoeder vragen of zij het recept wil delen. Ik kom erop terug ! xx

   Like

 2. Ik had vorige week 2x een kerstlunch en ging ik vrijdagavond uit eten, toen volgden de kerstdagen met nog meer eten…… haha maar het was gezellig. Ik zet volgende week een verslagje online, besloot deze week even ‘vrijaf’ te nemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.