My Weekly Diary #1/2022

Iedere maandag neem ik jullie mee in mijn week en geef ik een inkijkje in mijn leven door middel van My Weekly Diary. Afgelopen week gooide ik mijn ochtendritueel helemaal om, had ik een huis vol meiden, en bleek ik een belabberde rechercheur te zijn. Je leest dit (en meer) in My Weekly Diary.

Maandag

De eerste werkdag van 2022, en die start ik niet zoals gebruikelijk de laatste tijd. Ik heb me gisteren namelijk spontaan ingeschreven voor de #777DETOX van She Flore, en daarom staat mijn wekker vroeg, om vanaf 06:30 uur mee te doen aan een livesessie. Helaas blijkt de link niet te werken, dus ik besluit uiteindelijk om de dag te starten met een ademsessie van Tabe Ydo , die me prima bevalt. Ik voel me erna helemaal energiek en opgeladen en klaar voor de dag, en zo komt het dat ik al om 07:49 uur aan de slag ga met mijn zakelijke inbox. Een heerlijk begin van de dag, morgen weer, en dan hopelijk wel via She Flore !

Gedurende de dag werk ik de achterstanden die ontstaan zijn door mijn vakantieweekje weg, en na de online kick-off van het jaar 2022 sluit ik de werkdag met een prima gevoel af. En dat geldt eigenlijk ook voor de rest van de dag.

Dinsdag

Voor de tweede dag op een rij staat de wekker om 06:06 uur, en vandaag kan ik gelukkig wel meedoen aan de live stream van She Flore. Ik vind de meditatie behoorlijk zweverig, maar ik voel me wel erg rustig erna, en ik stroom gedurende de ochtend over van energie. Heel erg fijn ! Ik krijg dan ook ontzettend veel werk verzet.

De morgenstond …

De werkdag verloopt zonder bijzonderheden, en ’s avonds kijk ik de heerlijke film A Winter Getaway.

Woensdag

Vandaag is officieel mijn vrije dag, maar omdat mijn duo-collega op vakantie is, log ik na mijn ochtendmeditatie toch een paar uurtjes in. ’s Middag ga ik 10 km. hardlopen, en erna gaan Little Miss C en ik boodschappen doen voor de sleepover die zij zaterdag zal houden. Aan de inhoud van de winkelwagen is wel te zien wat zij van plan is !

Waar is dat feestje?

‘s Avonds neem ik deel aan een Webinar van Richard de Leth, van OERsterk. Wat een kennis, en wat een informatie wordt er gedeeld; ik ben er helemaal door geïnspireerd en besluit me in te schrijven voor de online training Het Gezondheidsvirus.

Donderdag

Een drukke dag vandaag, waarbij het me ook vandaag gelukt is om om 06:30 uur mee te doen met de livestream. Erna is het business as usual, vanuit huis. Na een Webex die zo’n beetje de hele ochtend in beslag neemt rijd ik even op en neer naar kantoor voor mijn functioneringsgesprek, die prima verloopt. Mijn baas geeft aan onverminderd happy met me te zijn. Heel fijn ! En gelukkig is het wederzijds; ik ben nog steeds ontzettend blij dat ik de stap genomen heb om van werkgever te switchen en nu voor dit mooie bedrijf te mogen werken.

Zodra mijn gesprek afgelopen is, rijd ik weer terug naar huis om daar nog even aan de slag te gaan. Om 19:00 uur haak ik aan bij een lesje BootCamp, maar helaas schiet het tijdens de les ineens in mijn rug, waardoor het een aangepast lesje wordt. Na de les ga ik in bad en daarna probeer ik snel te gaan slapen, in de hoop dat mijn rugpijn morgen minder is.

Vrijdag

En gelukkig is mijn rugpijn minder; ik kan zelfs weer een minuutje planken, iets wat me gisteravond echt niet lukte. ‘s Ochtends ben ik thuis druk aan de bak, en ‘s middags extern. Het is een prima dag met een perfecte cadans.

Als avondeten hebben we het broodje kipgyros met aioli-recept van Hello Fresh bestaande uit 300 gram kipgyros voor 3 personen. Hoe dan? Ik vind de portie al klein voor mezelf, laat staan dat je deze door 3 moet delen. Ik vraag me af, ben ik nou zo’n grote eter? Of vinden jullie de porties van Hello Fresh soms ook zo karig? (Met uitzondering van de groenten dan, want die vind ik vaak dan weer veel te veel).

Deze portie vlees is voor 3 personen, hoe dan? Dit gaat bij mij echt in een holle kies.

Zaterdag

En al is het weekend, ook vandaag sta ik weer vroeg op. Van de normaal zo’n kleine 400 deelnemers zijn er nu 80 aanwezig, dus ik hoor bij de harde kern, hahaha. Wie had dat gedacht? Nou, ik niet hoor, maar ik ben echt zo blij met deze nieuwe routine dat het me geen moeite kostte. Na de meditatie doe ik een 5 km-run, nuchter.

Vanaf de middag is het huis gevuld met de gezelligheid die Little Miss C’s vriendinnen meebrengen. De meiden vermaken zichzelf prima, dus we hebben er eigenlijk geen kind aan. Na het eten spelen we met z’n allen een online Mystery Game die ik gewonnen had tijdens het Kerstevent van mijn werkgever. Helaas stranden we al bij vraag 2; we komen er niet uit, en er zijn geen hints aanwezig. Een rondje google levert helaas ook niets op, en zo komt het dat we het na een uurtje op moeten geven. Frustrerend wel.

Kansloos. We komen er niet uit…

Zondag

En ook vandaag zit ik om 06:30 uur paraat voor de live sessie. Het bevalt me tot nu toe echt, dit nieuwe ochtendritueel. Ik voel me fit, rustig en energiek. En ook het niet-alcohol drinken bevalt me goed. Ik heb er vooralsnog geen enkele moeite mee; tot nu toe heb ik een handvol bewuste momenten gehad dat ik wel een drankje had gelust, maar het feit dat ik niks nam was ook okee. Kortom, deze nieuwe lifestyle bevalt me wel.

5km nuchter.

Aan het einde van de morgen doe ik net als gisteren een 5 km-run, nuchter. Rond 15:00 uur vertrekken de meiden weer naar huis, en keert de rust terug. Best jammer wel.

Komende week loopt het avontuur van de #777Detox nog door, en begint het “gewone” leven hier weer, als Little Miss C’s Kerstvakantie afgelopen is, en ze weer naar school moet. Ik vertel je er volgende week maandag alles over.

Hoe was jouw week ? Liefs, Vera

8 gedachten over “My Weekly Diary #1/2022

 1. Zo te lezen heb je een prima 1e week van 2022 gehad zowel qua werk als privé. Die kar met die boodschappen zijn er aanlokkelijk uit en zullen inmiddels waarschijnlijk vrijwel op zijn. Wij hadden een tijdje Hello Fresh maar er ging vaak iets mis waardoor ik het geannuleerd heb. Qua vlees of vleesvervangers vond ik het erg weinig en i.p.v. voor 2 personen bestelde ik voor 4 waardoor het uiteindelijk toch wel prijzig werd. Kook nu veel met die pakketten van AH waar je nog wel zelf dingen bij moet doen maar werkt beter is goedkoper én meer dan voldoende. Fijne week!

  Like

  1. Ja, die pakketten van de Appie zijn ideaal; ik gebruik vaak de soep-pakketten. Hello Fresh dwingt me uit de comfort zone omdat ik nu dingen eet die ik normaal gesproken niet zou eten, En bij die AH pakketten zou ik dan weer kiezen wat ik lekker vind, snap je. Ik ben op zich ook wel tevreden over de service en het gemak van HF, maar inderdaad, wat jij zegt, ik moet er vaak wel wat bij doen om het vullend te maken zeg maar. Fijne week ! X

   Like

 2. Zou het geen foutje geweest kunnen zijn van die gyros? Ik zou even de klantenservice vragen die zijn altijd zeer snel met reageren. Lijkt me inderdaad weinig. Wij zijn zelf kleine eters dus ik merk het eerlijk niet zo dat de porties niet voldoende zijn, wel vaak ruim in de groente inderdaad.

  Like

 3. Wauw, wat was je goed bezig deze week! Wat fijn dat het nieuwe ochtendritueel zo goed bevalt, en het je ook echt energie geeft ♥ Die portie gyros zou ik ook in mijn eentje wegwerken hoor, hahaha! Een hele fijne nieuwe week weer hoor!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.