My Weekly Diary #34 en #35 Foto-editie

Iedere maandag neem ik jullie mee in mijn week en geef ik een inkijkje in mijn leven door middel van My Weekly Diary. Afgelopen 2 weken zat ik in de vakantiemodus, en verbleef ik op dat heerlijke Zàkynthos. Omdat woorden tekort schieten, laat ik je mijn belevenissen zien in foto’s! Van bijzondere zeevruchten, tot fel turquoise zeewater, van zeeschildpadden tot toiletpapier. Je ziet dit (en meer) in My Weekly Diary, foto-editie.

De dames gaan op vakantie … zullen we genoeg mee hebben?!
Elke vliegreis start bij mij traditiegetrouw met een Starbucksje. Hier proostten Little Miss C en ik op een leuke vakantie!
Mr C was er symbolisch bij.
Proost op mezelf … zo ontzettend blij en trots dat ik mijn vliegangst overwonnen heb.
Op Zàkynthos mag je geen toiletpapier doorspoelen want daar verstoppen de leidingen van. Om dit niet te vergeten plakten we deze reminder op de deur.
Het strand lag bezaaid met deze bijzondere zeevruchten, en pas toen ik erachter kwam wat het waren, had ik er al een aantal in mijn handen gehad…
Naast wijn is Zàkynthos bekend om olijven. Op het eiland zijn heel veel olijfbomen, en ook hele oude van wel honderden jaren oud (hoe dikker de stam, hoe ouder ze zijn). Wij aanschouwden de oudste olijfboom van het eiland, deze is zo’n 2000 jaar oud.
Eén van de vele, vele kiekjes die ik maakte. Deze kant van het eiland (noord-oosten) vind ik qua natuur adembenemend mooi.
Little Miss C and me op het strand van Navagio waar in 1982 een schip met smokkelwaar strandde. De combinatie van de witte, steile rotsen, het felle turquoise water, en het scheepswrak op het witte strand vond ik indrukwekkend.
Het water bij Navagio.
Little Miss C gaf mij deze magneet cadeau voor mijn verzameling.
We zagen 2(!) Caretta Caretta schildpadden
Uiteraard moest ik deze chips proberen!
Zàkynthos staat ook bekend om de zgn Blue Caves, grotten waar het heldere azuurblauwe water prachtig afsteekt tegen de donkere rotsen.
Gyros kan ik nu ook van mijn Food Bucket List afvinken. Ik had de kip-versie, die heerlijk smaakte, en zeker voor herhaling vatbaar is.
We vaarden naar de Keri caves, waar we ook gingen zwemmen.
golden sun resort.
Zonsondergang op het strand van Kalamaki.
Schildpaddennesten in het “National Marine Park”.
En ook ouzo heb ik nu eindelijk eens geproefd! Hier in een cocktail met een kleurtje, bijna net zo blauw als het zwembadwater.
Slechts één boek las ik uit aan de rand van het zwembad; ik had het veel te druk met zwemmen en watersporten.
Little Miss C en ik keken samen de 2 seizoenen van deze geweldige serie.
De temperatuur is heerlijk; gegeven het feit dat hier altijd een briesje waait, voelde het geen moment te warm aan. Oh, en gezien de forecast gingen wij precies op tijd naar huis! Aan onweer doen we thuis wel weer.
We lieten ook een aantal Happy Stones achter op ons resort.
Αντίο Zàkynthos, bedankt voor de mooie tijd.

Komende week mag ik weer full-fledged aan de bak, zowel zakelijk als privé. Ik vertel je er volgende week maandag alles over.

Hoe was jouw week? Liefs, Vera

Een gedachte over “My Weekly Diary #34 en #35 Foto-editie

  1. Wat heerlijk joh, ik vond zakynthos ook leuk. Is wel alweer heel wat jaartjes geleden dat ik er was. Wij waren er destijds helemaal aan het begin van het seizoen dus eind april. Zalig! Morgen kun je mijn Rhodos verslagje lezen 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.