My Weekly Diary #06/2021

Iedere maandag neem ik jullie mee in mijn leven en geef ik een inkijkje in mijn week door middel van My Weekly Diary. Afgelopen week maakte de sneeuw- en ijspret mijn geannuleerde skivakantie een beetje goed, was ik totaal geobsedeerd door een bezorgstatus, en wikkelde ik me vrijwillig in met toiletpapier. Dit en meer lees je in My Weekly Diary.

Maandag

En het is nog steeds winterwonderland; het sneeuwt nog steeds gestaag. Vandaag ben ik dan ook serieus blij met het feit dat ik niet de weg op hoef om naar mijn werk te gaan, maar gewoon vanuit huis kan werken. Niet dat ik bang ben om te rijden met deze omstandigheden, maar er gaat altijd zoveel extra tijd mee gemoeid.

Wat. Een. Armoe.

Ik heb een prima werkdag, en geniet tijdens de middagpauze van het winterweer buiten. Helaas verlies ik tijdens mijn wandelingetje de zool van mijn rechter snowboot, en als ik bijna thuis ben, hangt ook mijn linkerzool los. Ugh. ’s Avonds ben ik lekker creatief in de weer, en maak ik kleine attenties om te versturen voor Valentijnsdag.

Deze buisjes met glitters, met tags eraan, ga ik versturen als Valentijnsgroet

Dinsdag

Een standaard dinsdag vandaag. Ik werk tot een uur of 18, eet licht met een zelfgemaakt soepje (witloof-room dit keer), en doe ’s avonds weer mee met een lesje Zoomba.

Prachtig, bijna Arctisch doorkijkje

Na Zoomba besluit ik online schaatsen te kopen. Ik heb er wel weer zin in om, net als vroeger, schaatstochten te gaan maken. Ik kies voor Viking lage leren noren Original, dezelfde als die ik vroeger had.

Woensdag

Een matige dag vandaag. Ik ben moe, komt het door de sneeuw in de lucht ? Geen idee, maar ik besluit mijn rust te pakken en niet te gaan hardlopen. Als Little Miss C uit school komt, halen we een broodje bij de traiteur en nadat ik me naar buiten gesleept heb voor een middagwandeling voel ik me gelukkig een stukje fitter. Diner bestaat uit afhaal Italiaans, en de avond spendeer ik al bank-hangend voor de teevee. Hopelijk heb ik morgen weer wat meer energie ! En zijn mijn schaatsen binnen, want de bezorgstatus blijft maar onbekend.

Donderdag

De ochtend start rustig, maar dan ineens komt er een urgent verzoek binnen. Onder hoogspanning werk ik de rest van de dag, die maar tot 15.00 uur duurt, want dan heb ik een team-event. Gelukkig krijg ik het verzoek op tijd klaar.

Het team-event, dat online plaats vindt, bestaat uit allerlei opdrachten, waarvan een flink aantal in de categorie “crazy”. Denk aan opdrachten als “verkleed jezelf”, “zing karaoke”, of “doe een dansje”. En dat zijn nou net van die dingen waar ik me niet heel erg senang bij voel. Echter, dwing ik mezelf uit mijn comfort zone te stappen, en zo komt het dat ik mezelf uit vrije wil mummificeer met een toiletrol …

Team opdracht om een zo-blij-mogelijke-foto te maken

‘s Avonds is er helaas nog steeds geen nieuwe informatie over het bezorgmoment van mijn schaatsen …

Vrijdag

Vanwege de gladde omstandigheden heb ik deze week nog niet hardgelopen en omdat het er dit weekend vanwege andere plannen waarschijnlijk ook niet van gaat komen, besluit ik eens gek te doen en de dag te starten met een early-morning-run.

5k nuchter

Nadat ik Little Miss C naar school gebracht heb, ga ik naar de Finse Piste, vlakbij mijn huis. Ik heb me voorgenomen een 30 mins. run op nuchtere maag te doen. Het is een goede beslissing geweest, de baan is goed beloopbaar, er zijn wel stukken die wat gladder zijn, en soms is het hink-stap-sprongen, maar overall is het goed te doen. Ik geniet volop van de krakende sneeuw onder mijn schoenen, de frisse lucht vol zuurstof, de fluitende vogeltjes, en het waterige zonnetje. Wat een genot. Uiteindelijk besluit ik 5 rondjes (= 5 km.) te rennen.

Na het rennen ben ik mooi op tijd thuis, en kan ik binnen de marges van de flexibele werktijden die per 01.01.2021 ingevoerd zijn, inloggen. Een heerlijk begin van de dag !

En ook vandaag blijf ik de bestelstatus van mijn schaatsen bij houden, maar helaas, er zit echt geen schot in.

Ugh. Al dagen krijg ik dezelfde melding te zien.

Zaterdag

Vandaag begint voor het eerst in tijden met het luisteren naar de wekker op zaterdag; de karatelessen van Little Miss C zijn namelijk hervat ! Zodra ik wakker word is het allereerste dat ik doe het checken van … 3x raden … de bestelstatus van mijn schaatsen, maar helaas, geen nieuws. Ik vrees dat ik op zoek moet naar een andere tijdsbesteding dit weekend.

Terwijl Little Miss C karate heeft rijd ik naar een dichtgelegen bos waar ik een dik half uur wandel. Ik geniet volop van de rust, de vogels die fluiten, de krakende sneeuw, de frisse licht. Oh, wat houd ik toch van dit weer. En terwijl ik in het bos loop, belt Mr C : hij heeft schaatsen weten te fixen, en is nu onderweg om ze te halen. De held !

Roodborstje in het bos

Na een snelle lunch vertrek ik naar een meertje vlakbij in de buurt om een paar uurtjes te schaatsen. Het valt me nog niet tegen, hoe het gaat. Het is namelijk behoorlijk wat jaartjes geleden dat ik voor het laatst de ijzers onder bond. Ik geniet volop van de beweging, het geluid van het ijs onder mijn schaatsen, het lekkere weer … morgen weer !

Schaatspret !

Zondag

Na een heerlijk uitgebreid ontbijt vertrek ik op deze Valentijnsdag weer richting de plas voor een paar uurtjes schaatsen. Wat een genot ! Nadat ik thuis kom ga ik in bad, en de rest van de avond breng ik rozig op de bank door. En check ik nogmaals uit nieuwsgierigheid de bestelstatus van mijn online bestelde schaatsen … ik krijg nog steeds dezelfde melding te zien. Bijzonder wel.

Even pauze tussendoor …

Komende week heeft Little Miss C een weekje vrij maar heb ik een vrij drukke zakelijke agenda. Ik vertel je er volgende week maandag alles over.

Hoe was jouw week ? Liefs, Vera

Een gedachte over “My Weekly Diary #06/2021

  1. Balen van die schaatsen dat het zo lang moest duren maar toch even gelukt. Ik schaatste vroeger ook graag maar op natuurijs ben ik geen held doe mij maar een schaatsbaan waarvan ik weet dat ik er niet door kan zakken hahaha.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.