My Weekly Diary #41/2020

Iedere maandag neem ik jullie mee in mijn leven en geef ik een inkijkje in mijn week door middel van My Weekly Diary. Afgelopen week probeerde ik het mezelf maar gezellig te maken tijdens het thuiswerken, trok ik wat meer naar buiten, en ging ik een dagje naar mijn geliefde Zeeland. Dit en meer lees je in My Weekly Diary.

Maandag

Bellen-bellen-bellen-bellen

De dag begint en eindigt met een lange Webex meeting, en tussendoor heb ik ook nog 3 langdurige Whatsapp calls … one of the joys van het thuiswerken, maar niet heus. Behalve de verbinding die vaak slecht is, mis ik de dynamiek en de energie van een echte meeting, maar helaas ziet het er naar uit dat dát voorlopig niet zal gebeuren. Er is nog geen einddatum gecommuniceerd door mijn werkgever, maar ik ga ervan uit dat ik sowieso tot 20.10 thuis zal werken. We zullen zeker later zien of dat optimistisch, naïef of reëel ingeschat was !

Mijn avond is zalig relaxed: na het werk flans ik een lekkere maaltijd in elkaar, en voor mijn doen val ik op tijd in een diepe slaap.

Dinsdag

Ik word uitgerust wakker en heb een prima werkdag, zonder rare dingen. Ik steek voor de gezelligheid een geurkaarsje aan tijdens het werken, en maak als lunch een grote pan pompoen-wortelsoep. Ach ja, je moet het jezelf gezellig maken, nietwaar. ‘s Avonds volg ik een lesje Zumba.

Woensdag

Streven naar het geluk als levensdoel is een vergissing. Streven naar zin en betekenis, daarentegen, is waar het leven om draait.

Eigenlijk staat op mijn part-time dag zoals gebruikelijk een 10k-run op het programma, maar als mijn wekker gaat besluit ik mijn training te skippen, ik heb geen zin! Ik blijf lekker wat langer liggen in bed met koffie en met “De kunst van het ongelukkig zijn” van Dirk de Wachter, een boek dat ik in één ruk uitlees. En dan is het alweer tijd om Little Miss C van school te halen. De middag verloopt vrij standaard met huishouden maar omdat ik behoorlijk vermoeid ben houd ik ook nog een siësta van een uurtje. Oh, en ik eet een zak chips.

Aanrader hoor, als je van lekker zout houdt

Na karateles houden we ‘s avonds een tapasavondje om de goede resultaten van de toetsen van Little Miss C vorige week te vieren. Ze had een 9,5/10 voor Nederlands en een 21,5/25 voor Frans. En dat is wel een feestje waard.

Donderdag

Vanaf vandaag wil ik mijn werkdagen toch wat actiever maken, en ik heb me dan ook voorgenomen mijn lunchpauzes voortaan buiten door te gaan brengen. De praktijk leert dat ik gedurende een thuiswerkdag non-stop achter de laptop zit, zonder noemenswaardige beweging en/of frisse lucht, en dat is hoe je het wendt of keert niet goed natuurlijk. Het kost me moeite, maar ik weet me toch even van de laptop af te weken en een rondje te gaan wandelen. De frisse lucht en de beweging doen me goed.

En weer terug op mijn post na een klein half uurtje frisse lucht en beweging

’s Avonds kijk ik naar het vicepresidentiële debat tussen Kamala Harris en Mike Pence. Ik vind het ontzettend leuk om de Amerikaanse presidentsverkiezingen op de voet te volgen.

En uiteraard had ik ook alleen maar oog voor Die Vlieg

Vrijdag

Het kost me vandaag behoorlijk wat moeite om uit bed te komen, want wat is het donker en koud en kil. Het liefst zou ik lekker in mijn warme bed blijven liggen. Maar helaas, het werk roept. Met iets meer koffietjes dan gebruikelijk ga ik aan de slag.

Een voordeel van thuis werken: lekkere koffie in de vorm van Starbucks Espresso Roast

’s Middags ga ik hardlopen, en voor het eerst in tijden ren ik weer eens een acceptabele tijd op de 10 km. (6:15 in plaats van de gemiddelde 6:50 van de laatste tijd); dat geeft een supergoed gevoel.

De avond spendeer ik lekker op de bank, met een goede film. In een van mijn nieuwe nachthemdjes van Essenza die ik mezelf cadeau heb gedaan.

Zaterdag

De vuurtoren van Burgh-Haamstede is de vuurtoren van het 250-gulden biljet

Vandaag vertrek ik al vroeg naar mijn geliefde Zeeland. Ik drink koffie bij een vriendin, shop wat leuke goodies, scoor een magneet voor bij mijn verzameling, wandel naar de vuurtoren van Burgh-Haamstede, en neem verse vis mee naar huis voor het diner. Een heerlijk dagje !

Zondag

En deze laatste dag van de week slaap ik wat uit en besteed ik in en om het huis, dat ik al een beetje gedecoreerd heb in Halloween-stijl. Met deze donkere dagen vind ik het wel erg knus en gezellig om wat meer kaarsjes en lichtjes aan te hebben.

Komende week staat behoorlijk in het teken van Little Miss C, met een pedagogische studiedag, een speeldate, en een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje op 30 km. rijdafstand. Ik vertel je er volgende week maandag alles over

Hoe was jouw week ? Liefs, Vera

5 gedachten over “My Weekly Diary #41/2020

 1. Ik steek nu ook dagelijks een kaarsje aan om het een beetje gezellig te maken en heb mooie rozen in het zicht gezet zodat ik ook daarvan extra kan genieten, Ik denk dat we zeker tot einde van het jaar nog wel thuis werken heb ik zo’n donkerbruin vermoeden maar we zullen het morgen wel horen in de nieuwe persconferentie

  Like

  1. Ik heb al verhalen gehoord van bedrijven die tot september 2021 (!) zeker thuis werken … ik blijf hopen, maar vrees met vreze dat we het ons thuis maar nóg gezelliger moeten gaan maken … x

   Like

 2. Sow !! dat extra leren wat je gedaan hebt met dochterlief heeft absoluut zijn vruchten afgeworpen! Well done 😀 Ik kan helaas niet thuiswerken, ik zou dan toch naar kantoor moeten op de papieren op te moeten halen, bovendien wordt mijn baas woedend als je alleen al het woord “thuiswerken” zegt.. niet iedereen heeft begrip voor dergelijke situaties, laten we het daar maar op houden.
  Ik kan mij wel voorstellen dat het thuiswerken ook niet heiligmakend is.. Slim idee om wat vaker naar buiten te gaan, even een andere omgeving in ademen enzo.. Succes ermee, ik ben bang dat je nog een tijdje thuis moet blijven :/

  Like

  1. Thanks Mel ! Het is heel dubbel allemaal, het ene bedrijf doet het zus, en het andere zo, en iedereen heeft zo z’n voorkeuren en persoonlijke meningen erover. Er is veel grijs gebied. Als ik het mocht zeggen, dan zou ik nu naar kantoor gaan, maar ik vrees met vreze dat ik nog een tijdje thuis moet blijven inderdaad. x

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.