Nieuwe rubriek : My Weekly Diary #31

Een van de leukste rubrieken bij andere blogs vind ik altijd als ik een kijkje kan nemen in andermans leven. En daarom heb ik besloten vanaf nu een nieuwe rubriek te introduceren op mijn blog : My Weekly Diary. Iedere week neem ik je mee in mijn leven en laat ik je op maandag zien wat ik de afgelopen week allemaal heb beleefd. En de eerste aflevering is vandaag !

Maandag

Vandaag is een doodgewone werkdag op kantoor voor mij. Binnen het bedrijf waar ik werk wordt sinds kort een richtlijn van 50% aanwezigheid op kantoor gehanteerd, maar voor mijn functie geldt de volle 100%. Dat vind ik niet erg, want niet alleen houd ik zakelijk en privé liever gescheiden, ook heb ik de structuur en de dynamiek van/met collega’s nodig. Daar word ik écht gelukkiger van.
Vandaag is het echter superstil op kantoor; op mijn etage zijn er 2 Account Managers aanwezig, die de hele tijd druk aan het bellen zijn, en een handvol Customer Service collega’s, die de hele dag in overleg zitten. Ik zit dan ook de meeste tijd alleen in mijn kantoor. Het is ook erg rustig qua email en telefoon; je kunt echt merken dat het vakantietijd is …

Altijd leuk, die stiekeme shots tijdens Webex-meetings …

Ik ben vandaag dan ook vroeg klaar met werken (letterlijk en figuurlijk), om 16:30 uur besluit ik dat het mooi genoeg geweest is. Na het werk doe ik even boodschappen bij de Appie, en na het eten besteed ik de rest van de avond met klusjes in huis.

Dinsdag

Vandaag gelukkig een wat drukkere dag op kantoor. Mijn duojob collega (ik werk 4 dagen in de week, zij 2) en ik zijn eindelijk eens tegelijkertijd op kantoor, en we hebben aardig wat klusjes die we samen even tackelen. Erg fijn. We verdelen de bakken voor de uitrol van de clean desk policy binnen de afdeling, ruimen de kasten op (hard nodig) en kletsen ook even gezellig bij. Het is toch een andere energie als je elkaar weer eens ziet.

60 bakken voor de uitrol van de clean desk policy op onze afdeling

Na het werk krijg ik een enorme wegtrekker en ik vertrek dan ook snel na het eten naar boven, waar ik onder de dekens kruip en vrij vlot in slaap val.

Woensdag

Woensdag is mijn vaste parttime dag, en ik start de dag laat want ik ben nog steeds ontzettend moe en niet vooruit te branden. Ik slaap uit tot laat in de ochtend, of althans, ik ben al vroeg wakker maar blijf liggen tot laat in de ochtend. Vandaag doe ik weinig spectaculairs, ik ruim op, doe wat in het huishouden en laat in de middag raap ik al mijn energie bij elkaar om toch te gaan hardlopen.

Ik besluit een rustig loopje van 60 minuten te doen; 30 minuten heen en 30 minuten terug, in een rechte lijn. Lekker overzichtelijk; gewoon rennen zonder na te denken over de te volgen route. Er staat een zacht windje, het is niet te warm, en ik geniet van de mooie natuur. Mijn vermoeidheid verdwijnt al vrij snel nadat ik de eerste stappen gezet heb. De rest van de middag en avond spendeer ik in en om het huis, en ik besluit op tijd naar bed te gaan.

Hoe moe ik ook aan een run begin, ik knap er altijd van op!

Donderdag

Gister is besloten dat ik vanwege “code oranje” tot nader order niet meer naar kantoor mag, en vanaf vandaag verplicht thuis moet werken. En daar baal ik behoorlijk van. Wat ik maandag al schreef, ik heb de dynamiek en de structuur van kantoor eigenlijk echt nodig, dus dit verplichte thuis zitten gaat voor mij een flinke uitdaging worden. Ik zie er behoorlijk tegenop!

Improviseren tot en met … het is verre van ideaal deze thuiswerkplek, daar moet ik echt wat op gaan verzinnen

Uiteindelijk valt het dagje thuis werken me mee, het heeft ook zo z’n voordelen : geen reistijd, lekkere koffie, en weinig stoorzenders, maar ik blijf het zeggen, ik hoop dat ik gauw weer naar kantoor kan !

Vrijdag

Mijn wekker staat om 07:27 en vóór half 9 zit ik weer klaar aan mijn achtertafel voor mijn tweede thuiswerkdag. De ochtend besteed ik aan een rotklusje waar ik me thuis ongestoord op kan concentreren (nog een voordeel van thuiswerken). De middag is lekker rustig qua werk dus ik kan op tijd uitloggen.

Dürüm Döner met knoflooksaus, love it!

Vanavond eten we met z’n 3-tjes bij de plaatselijke shoarmatent en voordat we naar huis gaan halen we eerst nog even een toetje bij de ijssalon. Vanwege de hitte eten we die maar in de airco van de auto op.

Ik had een bol Pina Colada

Als Little Miss C en ik thuis komen doen we niet zo veel meer. We ploffen neer op de bank en kijken een paar afleveringen van een serie op Netflix. We blijven lekker lang bankhangen en gaan uiteindelijk veeeeel te laat slapen.

Zaterdag

We starten de dag met een heerlijke brunch thuis met verse luxe broodjes van een plaatselijke broodjeszaak, en daarna komt een vriendin van Little Miss C spelen. Ik besteed de middag aan bloggen, lezen en een rondje bellen met vriendinnen.

Laat in de middag ga ik nog even naar de supermarkt en de avond besteed ik op de bank.

Zondag

Een heerlijk begin van de dag vandaag: Little Miss C komt ontbijt op bed brengen! De witte boterham met mierzoet smeersel (marshmallow fluff) is niet echt mijn ding, maar hé, het is de gedachte die telt!

Breakfast in bed

De rest van de dag spenderen we lekker in en om het huis. Beetje teevee kijken, keuvelen, Netflixen, rommelen, van alles wat. Het is zalig weer, niet te warm nog gelukkig, wat mij betreft mogen de voorspelde tropische temperaturen ook nog wel even uitblijven. ‘s Avonds leg ik de laatste hand aan deze Weekly Diary; ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Komende week belooft een week te worden vol me-time. Ik vertel je er volgende week alles over !

Hoe was jouw week ? Liefs, Vera

2 gedachten over “Nieuwe rubriek : My Weekly Diary #31

  1. Ik schrijf al jaren wekelijkse overzichten en die blijven leuk (al lig ik vreselijk achter met alles!) dus ik hou er ook van om die van anderen te lezen! Thuiswerken is ook niks voor mij, verschrikkelijk! Hoop voor je dat je snel weer naar kantoor mag.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.