X-je voor mezelf!

Al ver vóór mijn eerste werkdag had ik mezelf beloofd dat ik van mijn eerste salaris bij mijn nieuwe werkgever iets leuks zou kopen voor mezelf. En vandaag laat ik je zien waar ik mezelf mee verwend heb.

Hoewel ik een ekster ben, en gek op bling-bling en goud, ben ik niet behangen met sieraden. Buiten mijn Apple Watch draag ik een paar oorbellen, 2 ringen, en een armband. En deze draag ik voor vast; elk sieraad staat namelijk symbool voor iets, en die doe ik nooit af.

Een paar weken geleden liet ik mijn oog vallen op een heel fijn, subtiel kettinkje met een initiaal eraan. Maar omdat ik dus alleen maar sieraden voor vast draag, en niet van de afwissel ben, wilde ik wel heel zeker weten of zo’n kettinkje wel echt wat voor mij zou zijn. En ook vroeg ik me af welke letter(s) of symbool ik eraan zou hangen.

Toen ik vorige week met Little Miss C in de stad was, besloot ik toch even bij de juwelier naar binnen te gaan, om te kijken of ze daar zulke kettinkjes verkochten. En ja, daar hadden ze ze, het was wel niet het merk dat ik voor ogen had, maar de uitvoering was identiek, en ik besloot er een te passen. En tja, toen was ik verkocht. Hij stond echt heel erg mooi, en zonder naar het prijskaartje te kijken, wist ik gewoon : dit gaat het cadeau worden dat ik aan mezelf ga geven. Het is mooi, speciaal, symbolisch, ik ga het dragen met trots, en tevens zal het een leven lang mee gaan.

Ook wist ik direct welke hanger ik aan het ragfijne kettinkje wilde; het zou een enkele initiaal worden, geen symbool, uitgevoerd in plain goud, zonder briljant. En dit is ‘m dan, het kettinkje dat ik kocht :

Waarom een X ?

Ten eerste omdat een X staat voor een liefdevolle uiting, en dat is precies wat dit kettinkje is voor mij : een liefdevolle uiting naar mezelf. Omdat ik trots ben op mezelf. Trots omdat ik de baan in de wacht heb gesleept, en trots dat ik überhaupt de stap heb gezet om van job te veranderen. Dat was namelijk geen gemakkelijke.

Ten tweede omdat een X in het bijgeloof je behoedt voor onheil, en hoewel ik aan de ene kant heel nuchter ben, bedenk ik me altijd aan de andere kant “baadt het niet, schaadt het niet”.

En last but not least heb ik gekozen voor een X omdat dat de beginletter van mijn officiele naam is. Want Vera mag dan wel mijn roepnaam zijn; in de boeken sta ik bekend als Xaveria (maar je mag mij nooooit zo noemen hoor!).

Koop jij wel eens cadeautjes voor jezelf ? Liefs, Vera

2 gedachten over “X-je voor mezelf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.