Mijn Top-5 van favoriete Kerstliedjes

Sinterklaas is nog maar koud het land uit, en ik ben al rücksichtslos overgestapt op de Kerstman. De Kerstboom staat al, en mijn radio staat sinds vrijdag op Sky Radio, dat weer begonnen is uit te zenden als The Christmas Station. Voor mij horen Kerstliedjes gewoon bij deze periode, ze brengen me allemaal in de stemming (ja, zelfs een deuzige Oh Denneboom), maar ik heb zo toch wel mijn favoriete. En vandaag vertel ik je welke dat zijn.

Van 5 naar 1 …

5. Let it Snow! Let It Snow! Let It Snow! – dean martin

Volgens mij is dit niet specifiek een Kerstnummer, ik hoor tenminste nergens “Kerstmis” in de tekst, en in mijn optiek kan het ook prima op een “gewone” winterse avond slaan. Maar hoe dan ook, ik vind het een heerlijk nummer. De tekst en de setting, ik kan me er van alles bij voorstellen. Een koude winterse avond met iemand waar je gek op bent, dralend om maar niet naar huis te gaan … romantisch ! Een heerlijk meezingnummer met een geweldige melodie, en voor mij op nummer 5.

4. all i want for christmas is you – mariah carey

Wat een heerlijk meeblèr nummer is dit toch. En die uithalen van Mariah Carey, ik doe ze allemaal mee, maar dan wel als ik alleen ben en me onbespied waan !

3. Driving Home for Christmas – Chris Rea

Dit nummer over die laatste rit, door de file naar huis voor de feestdagen, tja wat kan ik erover zeggen. Ik voel met de bestuurder mee, en zing ondertussen mee met zijn lied …

2. When a Child is Born – Johnny Mathis

Een prachtig ingetogen nummer waar ik keer op keer kippenvel van krijg, en altijd met bijna ingehouden adem naar luister. Qua gevoel op nummer 1, maar omdat ik het ook wel een zwaar nummer vind, en daar niet altijd evenveel zin in heb, staat ie op nummer 2.

1. merry christmas everyone – shakin’ stevens

En dit is een nummer waar ik wél altijd zin in heb. Zodra ik de eerste tonen hoor, draai ik de volumeknop van de radio al harder … ik word instantly vrolijk, en kan niet stil blijven zitten. Dit nummer verveelt nooit, en is daarom mijn absolute nummer 1 !

Wat is jouw favoriete Kerstliedje ? Liefs, Vera

2 gedachten over “Mijn Top-5 van favoriete Kerstliedjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.