Mijn favoriete salontafelboek : Before They Pass Away van Jimmy Nelson

Eén van de mooiste salontafelboeken bij mij thuis is “Before They Pass Away” van Jimmy Nelson. Voor dit boek (of project, zoals hij het zelf noemt) reisde Nelson bijna drie jaar lang de hele wereld rond en fotografeerde hij 35 inheemse stammen in hun unieke schoonheid en cultuur. En al is het boek een oudje (hij is uitgegeven in 2013), ik sla ‘m nog regelmatig open. Vandaag laat ik je een aantal van de prachtige foto’s uit het boek zien.

Ik vind het prachtig om te zien dat er nog zulke inheemse stammen zijn, die leven op een manier die zo ver af staat van onze samenleving. De vraag is echter, hoe lang zullen ze nog bestaan ? Want ooit leefden ook wij zo dicht bij de natuur … Onvoorstelbaar hè?

Ben jij bekend met de werken van Jimmy Nelson ? En heb jij ook een favoriete foto ? Laat het me weten in de comments ! Liefs, Vera

3 gedachten over “Mijn favoriete salontafelboek : Before They Pass Away van Jimmy Nelson

  1. Jimmy Nelson is een paar keer bij ons op kantoor geweest. Zijn boeken liggen hier ook, zelfs de mega grote exemplaren die niet te tillen zijn. Schijnt overigens een nogal arrogante vent te zijn, maar dat terzijde….

    Like

    1. 🙂 Wat bijzonder zeg dat hij bij jou op kantoor is geweest ! Ik ben blij dat er uiteindelijk een kleiner exemplaar van zijn fotoboek is uitgebracht, want dat originele formaat lag echt niet lekker in de hand. -x-

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.