Je toilet lekker laten ruiken zonder chemische middelen te gebruiken

Een fris ruikend toilet vind ik erg belangrijk, en dan heb ik het niet over zo’n chemische lavendel- of dennengeur uit een spuitbus … iew… ! Nee, mijn toilet ruikt lekker zonder chemische middelen te gebruiken. Ben je benieuwd hoe ik dat doe ? Het is eigenlijk heel simpel : ik gebruik een wc rol om een essentiële olie te verstuiven.

Allereerst, wat is etherische olie ?

Een etherische olie is een geconcentreerd mengsel van aromatische bestanddelen uit planten die kenmerkend zijn voor de geur van de plant. De olie is puur en 100% natuurlijk. Er zijn 100-den soorten etherische oliën, zoals bijvoorbeeld lavendel, eucalyptus, sandelhout, patchoulie, of sinaasappel (deze laatste is mijn favoriet !).

Wat heb je nodig

  • Wc rol
  • Flesje essentiële olie

Hoe het werkt

  • Doe 3 druppels essentiële olie op het karton in de binnenkant van de wc rol.
  • En klaar ben je !

En dan ?

  • Dan is het genieten van de heerlijke geur. De essentiële olie verdampt namelijk niet, maar blijft dagen lang in het karton aanwezig. Elke keer dat de wc rol gedraaid wordt, komt de heerlijke geur van de olie vrij. En zo heeft wc papier gebruiken ineens een tweede belangrijke rol gekregen : die van prettige luchtjes verspreiden.

Gebruik jij wel eens etherische olie ? En wat doe jij om je toilet lekker te laten ruiken ? -x-

4 thoughts on “Je toilet lekker laten ruiken zonder chemische middelen te gebruiken

  1. Als ik thuis ben heb ik altijd een kaars branden op een planchet boven het toilet, welke de geurtjes absorbeert , daarnaast heb ik een kussentje met een zijden hoesje erom heen, waar ik altijd rituals op spuit!, dus mijn toilet ruikt ook altijd fris.

    1. Ikzelf brand ook altijd een kaars als wij visite hebben, en het toilet regelmatig gebruikt wordt. Goede tip, trouwens van dat kussentje (en Rituals is sowieso altijd goed, haha). -x-

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.