Sinterklaas Mommy tag

Het is alweer een oudje, de Sinterklaas Mommy tag van Blogmama, maar daarom niet minder leuk om in te vullen, wat mij betreft. Ben je benieuwd hoe ik dit jaarlijkse feest ervaar ? Of hoe vaak mijn dochter haar schoen mag zetten ?  Lees dan snel verder !

Ga je met de kids naar een intocht ?
Als het uitkomt qua agenda zeker wel. Maar meestal hebben we al andere verplichtingen staan, zodat de intocht er helaas bij in schiet. Onze agenda’s zijn nou eenmaal druk gevuld met kinderfeestjes, sporten, en andere (sociale) verplichtingen. Ook in het weekend.

Schoen zetten, hoe vaak ?
Zo vaak als ze wil. Meestal zit er wat in, maar soms ook niet. Sinterklaas kan natuurlijk niet iedere avond langskomen en wat in haar schoen doen.

Zelf pepernoten bakken ?
Ik heb ze wel eens gebakken, en ze waren ook heel smakelijk, maar omdat ik niet zo’n bak-type ben, zit dit niet standaard in mijn bezigheden rondom Sinterklaas. Het is meer als Little Miss C (die wel graag bakt, en echt een zoetekauw is) het vraagt, dat we dat dan doen.

Wat staat er op het verlanglijstje van je kind ?
Je kunt beter vragen wat niet, hahaha. Little Miss C kruist altijd zo’n beetje de hele Intertoys catalogus aan.

Versier jij je huis met Sinterklaas versiering ?
Jazeker. Op de deur hangt een mooie zelfgemaakte krans in het Sinterklaas-thema, en ook binnen hebben we versiersels zoals een slinger met “welkom Sinterklaas”, wat zelfgemaakte peuterschool-knutsels van Little Miss C, en wat Pieten poppetjes. In de windlichten liggen pepernoten met strooigoed als decoratie.

Je favoriete Sinterklaas lekkernij ?
Lastig, maar als ik écht moet kiezen : ambachtelijk speculaas gevuld met smeuïge amandelspijs.

Welke chocoladeletters koop je ?
Geen enkele. Wij zijn allemaal geen liefhebber van chocoladeletters.

Sinterklaasfeestje : zelf organiseren of bezoeken ?
Beide. Nu Little Miss C te oud is om het Sinterklaasfeestje op mijn werk te bezoeken, hebben we kaartjes gekocht voor het ZAPP Sinterklaasfeest in de Jaarbeurs te Utrecht. Maar ook thuis pak ik flink uit met Pakjesavond. Dat deed ik ook al vóór Little Miss C geboren was hoor; Sinterklaas is echt mijn favoriete feest van het jaar.

Welk Sinterklaasliedje wordt bij jou thuis het meest gezongen ?
Sinterklaas Kapoentje; die is lekker kort !

Schrijf je Sinterklaas gedichten ?
Nee, omdat Little Miss C nog gelooft doe ik dit niet. Soms doe ik wel voor de grap een briefje met een kort rijmpje in haar schoen, maar daar houdt het ook wel bij op. Zodra zij niet meer gelooft wil ik de traditie van surprises en gedichten maken gaan introduceren. Ik verheug me er nu al op !

Sinterklaas doet zijn inkopen het hele jaar door, vlak voor of tijdens Sinterklaas ?
Vlak voor Sinterklaas, zodat hetgeen gegeven wordt ook echt is wat Little Miss zo graag wil hebben. Nou moet ik eerlijk zeggen dat mijn aankopen zich beperken tot kleine schoencadeautjes. Little Miss C wordt namelijk bedolven onder de cadeaus tijdens Pakjesavond, zodat wij als ouders liever “los” gaan met cadeautjes voor onder de kerstboom.

Samen met de kids Sinterklaas knutselwerkjes maken ?
Jazeker. Maar niet alleen samen met Little Miss C hoor, ook ikzelf maak graag frutsels ter decoratie van het huis. Ik houd nou eenmaal van creatief bezig zijn !

Vind je cadeautjes inpakken leuk ?
Ja hoor, ik heb er geen hekel aan, maar echte kunstwerkjes maak ik er niet van. Meestal doe ik kleurrijk Sinterklaasinpakpapier om de cadeautjes heen, en that’s it. Het gaat toch om de inhoud.

Met wie vier je Pakjesavond ?
Met de grootouders, bij ons thuis.

Waar kan Sinterklaas de leukste schoencadeautjes shoppen ?
Bij de Action, Flying Tiger, HEMA, Zeeman, Wibra, en Kruidvat.

Kijk je samen met het gezin Sinterklaas op televisie ?
Jazeker. Sowieso staat de televisie aan als Sinterklaas in Nederland aankomt, en als het uitkomt kijken we ook naar het Sinterklaasjournaal. Verder heb ik een aantal Sinterklaasfilms die we rond deze tijd allemaal nog eens kijken.

Wat is je leukste herinnering aan Sinterklaas ?
Sowieso is dat het gevoel dat ik als kind had, als ik mijn schoentje mocht zetten en er daadwerkelijk iets in zat. Verder komen er elk jaar wel nieuwe mooie herinneringen bij, nu ik zelf de organisator achter dit feest ben.

Het Sinterklaasfeest moet een traditie blijven ?
Absoluut. En die hele Pietendiscussie moet nu maar eens klaar zijn.

Wat vind je leuker Sinterklaas of Kerstmis ?
Sinterklaas. Zonder enige twijfel.

Ben je blij als het 6 december is ?
Ja, want dat is de dag dat er een Kerstboom bij ons in huis komt. Zodra Sint ons land weer heeft verlaten, gaan we ons voorbereiden op het volgende heerlijke feest : Kerstmis.

Vind jij het Sinterklaasfeest ook zo leuk ? Of kun jij niet wachten tot Sint en zijn gevolg weer het land uit is ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.