Mijn doelen voor de maand juni 2018

Er zijn nog heel wat dingen die ik graag zou willen doen maar vaak gaan deze dingen de koelkast in voor later en komt er vervolgens helemaal niks meer van. De tijd vliegt voorbij … zoveel te doen en zo weinig tijd. Vanaf nu wil ik dat anders aan gaan pakken en mezelf maandelijks een aantal doelen stellen. Want het is wetenschappelijk aangetoond : het stellen van doelen leidt tot betere resultaten; wanneer je jezelf een doel stelt ga je beter je best doen om dit doel te behalen. De komende maand wil ik de volgende dingen gaan doen :

Heupversterkende oefeningen doen

Na de Urban Trail Rotterdam begon het zo’n beetje : ik had pijn in mijn rechterheup bij het lopen. Niet heel storend, maar wel aanwezig. Niet zo gek ook eigenlijk, bij zo’n trail train je toch op een andere manier dan normaal, dus ik maakte me er niet zo’n zorgen om. In de weken daarna ben ik gewoon blijven hardlopen maar ik begon steeds meer last te krijgen van pijn in mijn linkerknie. Eerst na een aantal kilometer, maar later steeds eerder en heftiger. En langer; de dagen na een training had ik bijvoorbeeld pijn bij het lopen en ook trappenlopen was geen pretje. Hoewel ik weet dat het wellicht niet verstandig was, en ik beter rust had kunnen nemen, heb ik wel de Marikenloop gelopen. Nu de Marikenloop achter de rug is, moet ik op zoek naar de oorzaak (en daaraan gekoppeld de oplossing) van de pijn. Omdat ik het vermoeden heb dat mijn kniepijn gerelateerd is aan mijn heup, ga ik de komende maand heupversterkende oefeningen doen. Uiteraard in combinatie met wat rust.

Loslaten

Zelf ben ik van het positieve; ik zie overal wel een voordeel in, kan oprecht blij en enthousiast zijn voor een ander, en vier graag andermans successen. Als iets mij niet zint, dan accepteer ik het óf ik verander het. Húp, schouders eronder en weer door. Van klagen houd ik niet, en van slachtoffergedrag al helemaaaaal niet. Hét doel voor de komende tijd is te accepteren dat er bepaalde mensen in mijn omgeving zijn die niet zo in elkaar steken, die nou eenmaal altijd wat op en aan te merken hebben. Die nooit enthousiast zijn. Die nooit complimenten zullen geven, maar alleen maar op- en aanmerkingen. Die het glas altijd halfleeg zien, en die altijd wat te klagen hebben omdat ze zo aandacht krijgen. Of misschien wel denken er zo zelf beter bij af te steken. Ik merk aan mezelf dat ik daar de laatste tijd enorm geïrriteerd door raak, en daar heb ik mezelf alleen maar mee. Dus daarom dit doel om deze irritatie los te laten. Ik moet deze zuurpruimen laten blaten, en mezelf er niet door laten opfokken. Veranderen doen ze toch niet, dus ik kan mijn energie beter steken in mijzelf.

Eind van deze maand zal ik laten weten of ik deze doelen af heb gevinkt !

Wat wil jij deze maand nog graag doen ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

3 gedachten over “Mijn doelen voor de maand juni 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.