Mijn 5 favoriete Kerstfilms

Wat voor mij bij de Kerstvakantie zeker niet mag ontbreken is het kijken van films. Heerlijk met een dekentje op de bank, kaarsjes aan, open haard aan, lekkers binnen handbereik, en kijken maar. Ben je benieuwd welke films er eigenlijk ieder jaar wel op mijn afspeellijst staan ? Lees dan snel verder !

 1. A CHRISTMAS CAROL
  1
  Deze film staat met stip op 1. Het maakt niet uit welke uitvoering het betreft, het verhaal van Ebenezer Scrooge mag voor mij niet ontbreken tijdens de Kerst !
 2. THE POLAR EXPRESS
  2
  Deze prachtige animatiefilm gaat over een jongen die twijfelt aan het bestaan van de Kerstman. Hij komt in een fantasiereis naar de Noordpool terecht op een magische trein, alwaar hij samen met enkele andere kinderen de Kerstman persoonlijk mag ontmoeten.
 3. HOME ALONE
  3.jpg
  Deze film blijft ook leuk, al heb ik ‘m al tientallen keren gezien. De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Frankrijk. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen. Uiteindelijk moet hij het huis beschermen tegen Harry en Marv, twee inbrekers die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.
 4. GREMLINS
  gremlins
  Dit was denk ik de eerste griezelfilm die ik in de bioscoop zag, en stiekem vond ik ‘m best heel eng op bepaalde stukken. Alleen al vanwege dit pure jeugdsentiment mag deze film niet van mij ontbreken op dit lijstje. Het verhaal gaat over een man die een cadeau zoekt voor zijn zoon en in Chinatown een klein lief beestje vindt. Er zijn echter drie regels waar hij zich moet houden: geen water, geen eten na middernacht en geen fel licht. Als het beestje echter, doordat zijn zoon hier niet goed op let, groene Gremlins begint te kweken, breekt de hel los.
 5. THE SANTA CLAUSE
  The Santa Clause
  En last but not least deze film, met de geweldige Tim Allen die de rol van Scott vertolkt. Op een nacht valt de kerstman van het dak en Scott voelt zich verplicht zijn rol over te nemen. Scott en zijn zoon Charlie haasten zich naar de Noordpool. Daar ontmoeten ze Bernard, de chef van de elfjes, die hen hun nieuwe verantwoordelijkheden uitlegt. Scott houdt niet echt van de plotse verandering in zijn carrière maar Charlie vindt het schitterend, want zijn vader wordt steeds dikker en krijgt nu ook een baard.

Welke Kerstfilm mag er voor jou niet ontbreken tijdens de Kerstvakantie ? En wat hoort voor jou echt bij Kerst ? Laat het me weten in de comments !

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

2 gedachten over “Mijn 5 favoriete Kerstfilms

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.