Kaartjes sturen naar eenzame ouderen

De periode van Advent staat voor mij voor naastenliefde. Uiteraard probeer ik daar gedurende het hele jaar bewust bij stil te staan, maar in deze weken voorafgaand aan Kerstmis net nog even wat meer. En daarom doe ik graag mee aan de actie van het Nationaal Ouderfonds en PostNL om een kaartje te sturen naar eenzame ouderen.

Veel ouderen brengen de feestdagen namelijk alleen door. Een kaartje in de brievenbus van een vriendelijke onbekende betekent daarom veel voor hen.

Kerst vier je vaak samen met familie en vrienden. Maar helaas geldt dit niet voor veel ouderen. 1 miljoen ouderen in Nederland zijn eenzaam. Dit is 1 op de 4 ouderen ! In iedere straat woont dus wel een eenzame oudere, ook bij jou. Zo’n 200.000 ouderen zijn zelfs helemaal alleen met de feestdagen. Door deze mensen een kaartje te sturen voelen zij zich een beetje minder alleen. Het Nationaal Ouderenfonds en PostNL organiseren daarom samen een kerstkaartenactie.

Hoe werkt het ?

  • Schrijf vóór 18 december een mooie kerstgroet.
  • Plak een postzegel of Decemberzegel en stuur de kaart naar het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 156, 3980 CD Bunnik.
  • Het Nationaal Ouderenfonds en PostNL zorgen ervoor dat alle kaarten voor Kerst worden bezorgd bij ouderen in heel Nederland.

Ik ben al druk aan het schrijven geslagen en heb een aardig stapeltje gepend, en ook Little Miss C heeft enthousiast een kaartje beschreven voor een onbekende ouderen. Ik hoop werkelijk dat er veel kaartjes geschreven mogen worden, en dat deze een klein lichtpuntje mogen zijn voor ouderen die anders geen post krijgen of de feestdagen alleen doorbrengen.

Doe jij ook mee aan deze actie ? En heb jij wel eens iemand die eenzaam is een hart onder de riem gestoken of zijn/haar dag opgevrolijkt ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

5 thoughts on “Kaartjes sturen naar eenzame ouderen

      1. Ik was er ook echt schuldig aan 2 jaar lang maar mijn leven gebeterd en echt he !het is veel leuker een kaartje fijne dag 😃

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.