Mijn 5 grootste kantoorergernissen

Ik werk inmiddels zo’n jaar of 6 bij mijn huidige werkgever, en daarvoor heb ik bij diverse andere bedrijven gewerkt. Bij elke nieuwe baan vind of laat je wat, maar kantoorergernissen tref je overal. Ben je benieuwd naar waar ik me aan kan storen ? Lees dan snel verder.

 1. Zakelijk gebral
  One-liners als “pik jij het even op”, “deze parkeren we even”, “laten we even sparren”, of wollige loze zinnen waarbij het me strikt onduidelijk is wát en óf er überhaupt iets gezegd wordt. Ik kan me er danig aan storen. Onder deze noemer vallen wat mij betreft ook e-mails waar ik helemaal niets van snap. E-mails die zo ingewikkeld zijn geschreven dat ik na het herlezen ervan nóg niet weet wat er bedoeld wordt. Of wat er van mij verwacht wordt…
 2. Misgrijpen
  Waarom ben ik altijd degene die misgrijpt ? Of het nou gaat om het bijvullen van het printerpapier, of nieuwe post-its, ik grijp geregeld mis. Terwijl het toch een kleine moeite is om bij het pakken van het laatste artikel even de voorraad weer aan te vullen.
 3. Sociale werkplaats
  In de basis kom ik naar mijn werk om te werken (=geld te verdienen). Heel soms komt het voor dat ik collega’s ook privé zie, maar dat is niet mijn uitgangspunt. Uiteraard vraag ik naar hoe het weekend/de vakantie/etc. is geweest, dat is sociaal en dat hoort er ook bij, maar sommige dingen wíl ik niet eens weten. Ik kan me dan ook danig storen aan collega’s die te veel informatie delen, complete monologen houden, of sterker nog : maar door blijven blaten terwijl je duidelijk signalen geeft dat je het druk hebt.
 4. Kabaal
  Collega’s die op wortels zitten te knagen, te slurpen, bijgeluiden maken, meezingen met de radio of überhaupt té aanwezig zijn. Vreselijk. Mag het iets zachter ?
 5. Gebrek aan discretie
  Collega’s die als ze bij je komen zo’n beetje half in je computer duiken om te kijken wat er op het beeldscherm staat. Misschien komt het omdat ik te maken heb met een hoge mate van confidentialiteit in mijn werk, of misschien komt het omdat ik zelf op mijn privacy gesteld ben, maar ik vind dat erg brutaal. Hetzelfde geldt voor collega’s die inhaken op wat je tijdens een privé telefoongesprek hebt gemeld. Dat je dingen opvangt, alla, maar dat je er vervolgens rond voor uit komt, ik vind het onbeschoft.

Herken jij deze ergernissen ? En waar kun jij je aan storen tijdens een werkdag ? Laat het me weten in de comments !

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress of Bloglovin !

 

3 gedachten over “Mijn 5 grootste kantoorergernissen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.