Review BURT’S BEES LEMON BUTTER CUTICLE CREAM

Mijn nagelriemen zijn van nature erg droog en hebben daarom dagelijks extra verzorging nodig. Ik ben dan ook altijd op zoek naar holy grails op dit gebied en onlangs vond ik een middeltje dat ik nog niet eerder probeerde : BURT’S BEES LEMON BUTTER CUTICLE CREAM oftewel : BURT’S BEES nagelriemcrème met citroenboter. Ben je benieuwd wat ik ervan vind ? Lees dan snel verder !

Dit is wat BURT’S BEES zelf zegt over LEMON BUTTER CUTICLE CREAM :
De Burt’s Bees producten zijn gemaakt op basis van bijenwas. De producten bevatten geen parabenen en glycol en zijn 100% natuurlijk. Burt’s Bees Lemon Butter Cuticle Crème is een bijzonder hydraterende en beschermende crème voor handen en voeten. Geschikt voor alle huidtypes.

Dit zit er in qua ingrediënten :
prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, cera alba (beeswax, cire d’abeille), citrus medica limonum (lemon) peel oil, tocopheryl acetate, theobroma cacao (cocoa) seed butter, euphorbia cerifera (candehlla) wax, beta-carotene, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, tocopherol, helianthus annuus (sunflower) seed oil, glycine soja (soybean) oil, canola oil (huile de colza), olus (vegetable oil, huile vegetale), limonene

Dan de verpakking en de geur :
De nagelriemcrème zit in een schattig klein tinnen blikje van 15 gram, welke door middel van een draaibeweging gemakkelijk open te maken is. De nagelriemcrème heeft een warme, intense citroengeur, heerlijk, en ik zou er bijna een hapje van nemen !

 

En dan het belangrijkste, de werking :
Omdat ik het onhygienisch vind om met mijn vingers in het potje te gaan, maak ik gebruik van een wattenstaafje om er wat crème uit te halen. Dat gaat niet makkelijk. De nagelriemcrème is namelijk een nogal harde, stugge substantie die me eerder aan een soort lipbalm doet denken dan aan crème. Bij contact met de huid transformeert de nagelriemcrème wel tot een makkelijk uit te smeren olie-achtige substantie. Binnen een minuut of wat is de substantie ingetrokken en voelen mijn nagelriemen gehydrateerd en verzorgd aan. Dit houdt zeker een paar uur aan, maar daarna mag ik de handeling weer herhalen. De crème is voor mijn droge nagelriemen helaas niet voedend genoeg. De heerlijke citroengeur is overigens heel subtiel (bijna niet waarneembaar) aanwezig na het aanbrengen.

Mijn mening luidt :
BURT’S BEES nagelriemcrème met citroenboter is een fijn product dat heerlijk ruikt en mijn nagelriemen voor even verzacht. Als je, net als ik, last hebt van erg droge, pijnlijke nagelriemen, en op zoek bent naar een middeltje om je nagelriemen langdurig te verzorgen, zou ik dit product echter niet aanraden.  

Ik kocht dit potje BURT’S BEES LEMON BUTTER CUTICLE CREAM (15 gram) voor ongeveer € 8,00 bij Etos.

 

Een gedachte over “Review BURT’S BEES LEMON BUTTER CUTICLE CREAM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.