10 films waar ik warme herinneringen aan bewaar

E.T. the Extra-Terrestrial

et
Dit was de eerste film die ik in de bioscoop zag; ik was toen 6 jaar oud. Elliott op zijn crossfiets met E.T. in het mandje voorop, de quote “E.T. phone home”, E.T.’s gloeiende vinger, het heeft diepe indruk op me gemaakt allemaal, en ik kan me nog goed herinneren dat ik tranen met tuiten huilde toen E.T. uiteindelijk terugkeerde naar zijn moederplaneet.

Annie

annie
Ook deze film zag ik in de bioscoop toen ik een jaar of zes was. In de jaren daarna heb ik ‘m nog vele, vele malen gezien, sterker nog : ik heb ‘m op DVD thuis en heb ‘m onlangs nog gekeken met mijn dochter. Ik heb het dan wel over de originele versie met Aileen Quinn. En met de originele Daddy Warbucks, waar ik stiekem (toen al) een oogje op had.

Sjakie en de Chocoladefabriek

sjakie
De originele film, met Gene Wilder en die lieve, aandoenlijke Sjakie, is mijn favoriet. Hoewel ik de visuele effecten in de re-make met Johnny Depp mooier vind. De chocoladerivier is daar net echt, prachtig om te zien !

Jumanji

jumanji
Dit vond ik destijds echt een superspannende film, met al die special effects waardoor de jungle en de dieren erg realistisch leken.

Forrest Gump

FORREST GUMP.jpg
Een mooie, ontroerende, en grappige film. Echt een film met een lach en een traan en de oneliners als “run forrest run”, “life is like a box of chocolates”, of “some kind of fruit company” zullen altijd een glimlach om mijn lippen doen toveren. And that’s all I have to say about that.

Rain Man

Rain-Man.jpg
Weinig spanning en spectakel in deze film, maar daarom niet minder indrukwekkend. Het acteerwerk van Dustin Hofmann is fenomenaal en integer, en maakt Rain Man tot een onvergetelijke film wat mij betreft.

The Green Mile

THE GREEN MILE.jpgDit is en blijft een hele mooie film waar ik iedere keer een traan bij weg moet pinken. Het acteerwerk is ijzersterk en hierdoor kun je niets anders dan sympathie voelen voor John Coffey, en gewoonweg een hekel krijgen aan Percy Wetmore.

The Elephant Man

eLEPHANT MAN.jpg
Een aangrijpende en ontroerende film in zwart-wit, dat zich afspeelt in het Londen ten tijde van Jack the Ripper. Deze film heeft bij mij een gevoelige snaar geraakt, ik leefde intens mee met John Merrick, die overigens echt geleefd heeft. Een pakkende samenvatting vind ik : “Wie lelijk is vanbinnen, ziet een gedrocht; wie mooi is een gecultiveerde gentleman”.

Amadeus

AMADEUS.pngEen boeiende film over het leven van Wolfgang Amadeus Mozart. Het verhaal, de setting, de mooie pruiken, jurken en kostuums, en niet te vergeten de prachtige muziek van Mozart en Salieri maken deze film voor mij een waar meesterwerk.

The Minions

minions.jpgDe Minions spreken een taaltje dat niemand verstaat, maar iedereen begrijpt. Ze zijn onhandig, ze maken ruzie, ze houden van elkaar en ze zijn op zoek naar een plek om thuis te horen. Net zoals wij allemaal. Ik heb Stuart, Kevin en Bob dan ook in mijn hart gesloten.

Aan welke films bewaar jij warme herinneringen ?

Wist je trouwens dat ik ook via Bloglovin te volgen ben ?

 

2 gedachten over “10 films waar ik warme herinneringen aan bewaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.