De lekkerste koekjes_mijn Top-5

Het is volop Herfst momenteel en dit seizoen staat voor mij ook voor : lekker thuis, kaarsjes aan, open haard aan, en dan met een mok warme chocolademelk heerlijk met een dekentje op de bank. En daarbij horen voor mij ook koekjes. Want als ik ergens gek op ben, zijn het wel koekjes. Hieronder mijn top 5 van lekkerste koekjes ooit !

lu-chocoprince

Choco Prince
Maar dan wel de originele van LU. Dit koekje is jeugdsentiment ten top; een weetje uit de oude doos : “vroeger” waren de Choco Princen individueel verpakt in een glimmend papiertje dat je op kon rollen tot een mooi balletje. Ik heb dan ook heel wat balletjes gemaakt (en denk daar altijd nog aan als ik een Choco Prince eet) .

 

weespermop

Weespermop
Een Weespermop is een koekje van amandelspijs, amandelen en suiker. Een mierzoet koekje dus ! Volgens sommigen is het niet meer dan een opgewarmde plak spijs met suiker bestrooid, maar ik vind ze goddelijk.

bitterkoek

Bitterkoekje
Een bitterkoekje is een koekje dat bestaat uit een mengsel van gemalen bittere amandelen, kristalsuiker en eiwit. In Italië bestaat een soortgelijk koekje, de Amaretti, die meestal harder is dan de variant dan wij kennen, maar die zeker niet minder smakelijk is !

stroopwafel

Stroopwafel
Een traditionele Hollandse koek, rijk gevuld met zachte stroop. Ik ben gek op de roombotervariant, en eet ze zowel warm als koud erg graag. Met de snippers (de kruimels van de afgesneden randen en mislukte koeken) kun je me trouwens ook erg blij maken !

krakelingen_los_1

Krakeling
Dit koekje kenmerkt zich door zijn specifieke vorm. Het deeg wordt in een lange sliert gerold, waarna de uiteinden kruislings teruggeslagen worden naar het midden van de sliert. Mijn favoriet is afgewerkt met grove suiker en een beetje kaneel.

Ben jij ook zo gek op koekjes ? En welke vind jij het lekkerst ? Laat het weten in de comments !

5 gedachten over “De lekkerste koekjes_mijn Top-5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.