Wedstrijdverslag Vredesloop Den Haag 2016

Al hardlopend stilstaan bij Vrede door een prachtig gedeelte van de Hofstad, en daarna een ontzettend fijne en relaxte cooling-down. Kijk mee naar mijn wedstrijdverslag van de Vredesloop Den Haag van afgelopen zaterdag.

vredesloop_site_header_2016

Inschrijving
Gezien de huidige onrustige mondiale toestanden leek het mij een mooie symbolische daad om te gaan lopen voor de Vrede. Want de wereld zou wel een stukje vrediger, rechtvaardiger en veiliger mogen zijn, wat mij betreft. Ik heb mij in juni 2016 via de site ingeschreven.

Ik ontving regelmatig Nieuwsbrieven via de e-mail en het startnummer (inclusief 4 veiligheidsspeldjes) kreeg ik een dikke week van te voren op mijn thuisadres toegestuurd. Heel netjes geregeld allemaal.

img_0150 img_0155 img_0153

Aankomst in Den Haag
Den Haag ligt niet bij mij om de hoek, en in de deelnemersinformatie werd sterk aangeraden met het O.V. te komen. Nou ben ik normaliter absoluut aan mijn auto verknocht, en zeker niet gewend met het O.V. te reizen, maar ik besloot dan toch maar eens niet eigenwijs te doen, en het advies van de organisatie op te volgen.
Eerst ging ik met de trein naar station Den Haag H.S., en daarna door met de tram naar de Groot Hertoginnelaan, de plek waar de Vredesloop plaats vond. Ik had geen vertragingen, de verbindingen verliepen vlekkeloos, en stiekem vond ik het eigenlijk best fijn een keertje niet achter het stuur te zitten …

IMG_0159.jpgIk was ruim op tijd aanwezig in het start/finishgebied en er was bedrijvigheid alom. Ik moedigde de kleintjes van de Kinder- en de Jeugdloop aan, en genoot van de zomerse temperaturen. Ondertussen kwam ik erachter dat ik de dresscode (Wit ! De kleur van de Vrede) straal vergeten was. Gelukkig maar dat ik witte sokken aangetrokken had …

Er hing een positieve sfeer in dit gebied, er werd goede muziek gespeeld, en er waren voldoende toiletten voorzien. Ook niet geheel onbelangrijk, zo vlak voor de start. Ik vermaakte me er prima en voor ik het wist, was het al tijd om naar het startvak te gaan, waar onder andere een Ninja Turtle en Spiderman ook al opgesteld stonden.

IMG_0164.jpg

Warming-Up en Start
Tijdens het wachten voor de start werd er leuke muziek gespeeld, werd er volop gepraat door de spreker, vond er een wave plaats en werden er foto’s genomen. De tijd vloog zo voorbij. Helaas vond er geen gezamenlijke warming-up plaats. Het startschot werd gegeven worden door  Wethouder Ingrid van Engelshoven (Wethouder Jeugd en Onderwijs), die later mee zou doen aan de 10 kilometer.

Parcours
De Vredesloop Den Haag had een massastart, zonder vertragingen. Ik stond redelijk vooraan opgesteld, en heb geen enkele last gehad van de andere deelnemers qua duwen/dringen/ellebogenwerk. Hoewel het ‘s ochtend nog wat bewolkt was, scheen de zon inmiddels. Het was warm, maar er kwam wel af en toe een zuchtje wind.

Vooraf had ik me voorgenomen niet te snel te starten en vandaag niet voor een snelle tijd te gaan. Helaas is dat niet te snel starten niet gelukt, ik zat al vrij snel op een (te) hoge pace en mijn ademhaling zat hoog. Ik had last van de hitte en de hele race voelde als een strijd. Het Vredespaleis heb ik nog kunnen bewonderen, maar het Indisch Monument, dat ik zo graag wilde zien en waar ik op gespitst was, is volledig langs me heen gegaan. Ik snap er niks van !

img_0179

Finish en Cooling-down
Vlak voor het einde zag ik dat ik, als ik mijn best zou doen, nog onder de 30 minuten kon eindigen. Ik moest hiervoor wel een enorme eindsprint trekken. En dat heb ik ook gedaan. Buiten adem kwam ik de finishlijn over, nipt onder de 30 minuten. Geen P.R. maar wel een tijd waar ik heel tevreden mee ben.

Direct na de finish kregen we bekertjes water, een flesje AA, en onze medaille uitgereikt. Na de finishlijn was er ruimte genoeg om rustig uit te lopen of even te zitten. Heel erg fijn, en ook erg nodig. Ik had best veel gegeven tijdens deze run en had best wat tijd nodig om te recupereren.

Gelukkig werkte het weer enorm mee, en was er ruimte volop om even verderop in het groen in de nabijheid van de race lekker onder een boom te zitten. Ik heb daar zeker wel anderhalf uur gezeten. Heerlijk soezend, broodje etend, mensen kijkend, water drinkend, en genietend. Mijn lekkerste meest relaxte cooling-down ever.

img_0172 img_0182

Overzicht kosten
* Inschrijfkosten : € 14,-. Voor dit bedrag krijg je o.a. een startnummer met naam,  tijdregistratie chip, en een medaille.
* Wordt er een goed doel gesteund : ja, UNICEF
* Parkeerkosten : niet van toepassing
* Garderobekosten : € 0,00 – gratis en bewaakt

Conclusie
De Vredesloop is naar mijn mening een leuke sportieve manier om Vrede onder de aandacht te brengen.  Mooi meegenomen is verder dat het parcours zich rond het Vredespaleis afspeelt (prachtige omgeving !), en dat de run zelf perfect georganiseerd is.

Doe jij wel eens mee aan hardloopwedstrijden ?

5 gedachten over “Wedstrijdverslag Vredesloop Den Haag 2016

  1. Wat gaaf en wat goed gedaan! Ik heb één keer een loopje gedaan, de nachteditie van de Zevenheuvelenloop (was maar 5 km hoor). Daarna zo trots als een aap met zeven l*llen, hoewel ik echt een slechte tijd had neergezet. Ik ben namelijk verre van sportief.

    Een verdiende medaille voor je! Gewoon de hele tijd omhouden!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.