Wat zo irritant kan zijn tijdens een hardloopwedstrijd_top 10

Omdat ik van nature niet sportief ben, en ik wel vind dat ik op regelmatige basis moet bewegen, doe ik gedurende het jaar regelmatig mee aan hardloopwedstrijden. De fanatiekeling in mij wil niet afgaan tijdens zo’n race en dat zorgt ervoor dat ik in ieder geval geregeld train. En hoewel het vooral heel erg leuk is om mee te doen met een hardloopwedstrijd, kan het soms ook wel eens niet zo leuk zijn. Hieronder mijn top-10 van dingen waar ik me onderweg nog wel eens aan kan irriteren :

  1. Deelnemers die een zware deo/parfum/bodylotion-walm met zich meedragen. Die geur komt dan zo lekker los tijdens het rennen (door het zweten). En tijdens een wedstrijd ben je vaak toch al wat gevoeliger voor geuren.
  2. Toeschouwers die zwaar staan te roken, hun brommer laten lopen, of bij avondruns van die oliefakkels hebben branden. Niet doen, die geuren komen keihard aan als je aan het rennen bent.
  3. Medelopers die in colonne (vaak al kletsend) naast elkaar lopen op hetzelfde tempo, en die je vervolgens bijna niet in kunt halen.
  4. Een achterligger die direct op of naast je loopt, omdat je blijkbaar net iets te langzaam voor hem loopt.
  5. Deelnemers die hun muziek hard aan hebben staan, waardoor ik mijn eigen muziek niet kan horen. Oordopjes zouden verplicht moeten zijn !
  6. Langzame lopers die op links lopen waardoor je toeren moet uithalen om die in te kunnen halen. Niet alleen is het irritant om dat zelf te doen (energie-verspilling), ook kan je erg schrikken van iemand die kris-kras inhaalt. Als iedereen een beetje aan de rechterkant loopt, heb je de ruimte om in te halen via de linkerkant. Dit staat ook heel vaak aangegeven op borden langs de route, maar helaas houdt niet iedereen zich hieraan.
  7. Medelopers die na het passeren van de eindstreep gelijk stil gaan staan, waardoor er opstoppingen ontstaan en je direct in de ankers moet gaan en dus niet even uit kunt lopen als je zelf finisht.
  8. Wanneer je niet je eigen ritme komt omdat het gewoon veel te druk is op het parcours.
  9. Van die medelopers, je kent ze wel : jong, slank met een hoge paardestaart die schijnbaar moeiteloos als een “hertje” door het parcours heen huppelen. Tijdens die runs waarin ik het zwaar heb, kan ik me mateloos ergeren aan hen. Sorry meiden, stiekem ben ik natuurlijk enorm jaloers op jullie, dat snappen jullie toch wel 😉
  10. Mensen die ineens, als jij er aan komt, over gaan steken op het parcours. Of midden op het parcours foto’s staan maken, waardoor je uit je wedstrijdtempo raakt omdat je schrikt en soms toeren uit moet halen om ze te omzeilen.

Maar alle irritaties zijn als sneeuw voor de zon verdwenen op het moment dat die finish gepasseerd is. Want hoe diep ik ook gegaan ben, ik kan niet wachten tot de volgende wedstrijd !

Doe jij weleens mee aan (hardloop-)wedstrijden ? En waar kun jij je dan aan irriteren ? Of geniet jij alleen maar ? Laat het me weten in de comments !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.