(*) Blijft de Bose SoundSport goed zitten bij het hardlopen ?

Voor mij is hardlopen onlosmakelijk verbonden met muziek. Ik heb het nodig voor motivatie, stimulans en afwisseling. De juiste muzikale ondersteuning laat mij beter presteren, maar een voorwaarde is wel dat mijn oorddopjes goed vastzitten. Ik wil er zo min mogelijk last van hebben.

Omdat mijn oordopjes hun langste tijd gehad hadden, was ik op zoek naar een nieuwe headset. Eigenlijk tegelijkertijd las ik een oproep van Media Markt Arnhem waarin zij op zoek waren naar 10 testloopsters voor de Bose SoundSport tijdens de Marikenloop. Ik besloot te reageren en werd blij verrast : ik was gekozen !

Een verslag van de Marikenloop 2016 zit nog in de planning, maar hieronder lees je alvast mijn review over de Bose SoundSport voor iPod, iPhone, en iPad. Voldoet deze aan mijn eisen ? Zijn de oordopjes goed blijven zitten tijdens de Marikenloop ? Lees snel verder !

Dit is wat Bose zelf zegt over de Bose SoundSport :
Met de Bose SoundSport geniet u tijdens uw intensieve workouts van uw favoriete muziek. Deze zweetbestendige in-ear-headphones blijven comfortabel in uw oor zitten tijdens het sporten zodat u gemotiveerd wordt om net even verder te gaan dan normaal. De in-line microfoon en afstandsbediening werkt met geselecteerde Apple-apparaten, zoals de iPod, iPhone en iPad terwijl de oordopjes zich naar uw oor vormen voor een comfortabele sportsessie met de geluidskwaliteit die u gewend bent van Bose-producten.

Energy green

Het uiterlijk :
ik heb de oordopjes in de kleur Energy Green (felgroen). Ik vind de oordopjes er indrukwekkend uitzien met die knallende kleur en die haaienvin-achtige look. Het snoer is qua lengte precies lang genoeg; het laat wat lengte over maar niet te veel; dat vind ik alleen maar storend tijdens het hardlopen. Naast een kledingclip bevindt zich een inline microfoon en afstandsbediening met 3 knoppen aan het snoer.  Hiermee kun je het volume regelen, muziek afspelen/pauzeren, vooruit of achteruit skippen, of een oproep beantwoorden/beëindigen.

De pasvorm :
In de verpakking zitten 3 maten StayHear oordopjes (groot, medium, klein). Dankzij het StayHear-dopje past het oorstuk comfortabel in je oorschelp. De vleugel van het dopje past precies onder de oorplooi, hierdoor rust het dopje zachtjes tegen de opening van de gehoorgang. Bij mij paste maat medium precies. Ze voelen superzacht en comfortabel aan in mijn oren, en ik vind het heel fijn dat ze niet in mijn gehoorgang zitten.

Het geluid :
Het moet gezegd, ik was aangenaam verrast door de geluidskwaliteit. Ik hoorde diepe heldere tonen bij het afspelen van mijn muziek, die ik nog niet eerder gehoord had. Doordat de StayHear oordopjes niet in je gehoorgang zitten, bieden ze wel een wat mindere geluidsisolatie. Ik vind dat zelf niet erg omdat ik ze tijdens het hardlopen gebruik; ik vind het wel zo veilig om niet geheel afgesloten van het verkeer te zijn.

SoundSport draagetui Tasje

Extra’s :
Naast de oordopjes zit er ook een rond etuitje in de verpakking, in dezelfde kleurstelling als de oordopjes. Het etuitje biedt ruimte voor je oordopjes maar je kunt er ook nog makkelijk wat kleine zaken als een sleutel, of wat losgeld in doen. Aan het etui zit een karabijnhaak, waardoor je deze makkelijk ergens aan vast kunt maken. Erg handig dus !

En dan het belangrijkste, blijven ze goed zitten tijdens het hardlopen ? 
Ja, absoluut.

De Bose SoundSport kost € 129,- per stuk en is onder andere te koop bij Media Markt Arnhem

 

 

 

4 gedachten over “(*) Blijft de Bose SoundSport goed zitten bij het hardlopen ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.