5x olijfolie als schoonheidsmiddel

Olijfolie, ik ben er gek op. En dan niet alleen voor gebruik in de keuken, maar ook als beautyproduct. Olijfolie zorgt namelijk voor een zachte, gehydrateerde huid en werkt beschermend. En ondanks het feit dat het een olie is, maakt het de huid niet vet en verstopt het de poriën niet. Ben je benieuwd naar wat ik allemaal met olijfolie doe ? Lees dan mijn 5 olijfolie tips !

 1. Bodylotion
  Na het douchen smeer ik me regelmatig in met een beetje olijfolie. De hydraterende werking van de olijfolie maakt mijn huid echt soepel, zonder extreem vet te zijn.
 2. Hand- en/of Voetcrème
  Meestal in de winter, heb ik ineens last van droge voeten of harde hielen. Om mijn voeten weer lekker zacht te maken smeer ik ze dan, voor het slapen gaan, in met olijfolie. Hierna doe ik (oude) sokken aan en ’s ochtends, bij het opstaan, zijn mijn droge voeten en harde hielen verdwenen.
  Hetzelfde geldt voor mijn handen. Als ik die een intensievere hydraterende verzorging wil geven, slaap ik met handschoentjes aan. ’s Ochtends zijn mijn handen dan weer poezelig zacht.
 3. Haarmasker
  Mijn favoriete toepassing is dit simpele haarmasker dat je maakt door twee eetlepels olijfolie te verwarmen en dit aan te brengen in de lengte van je haar. Masseer het goed door, wikkel je haar in een handdoek, en laat dit zo’n 30 minuutjes intrekken. Was hierna je haar met shampoo, en het resultaat is superzacht en glanzend haar. Ook is je hoofdhuid minder droog, wat weer goed is tegen roos.
 4. Gezichts serum
  Zo’n 1x per week gebruik ik olijfolie als gezichtsserum. Ik doe dan een klein druppeltje olijfolie op een wattenschijfje en dep dit heel rustig over mijn hele gezicht. Nadat ik het teveel aan olie met een tissue heb verwijderd, breng ik mijn normale gezichtsverzorging aan. Ik merk altijd direct dat mijn gezicht hierna er zachter uitziet en ik heb een gezonde gloed.
 5. Badolie
  Een scheutje olijfolie in mijn badwater zorgt voor een hele zachte huid, die ik niet meer hoef in te smeren met bodylotion. Het is niet de meest gezellige badolie, het ruikt immers niet lekker en het schuimt niet, maar als ik echt last heb van een droge huid, heb ik het er voor het resultaat graag voor over.

Voor alle tips hierboven kun je het beste extra vierge olijfolie gebruiken. Deze variant is het meest voedend voor huid/haar.

Gebruik jij olijfolie ? En dan alleen voor in de keuken, of ook voor de verzorging van je lichaam ? Ik ben benieuwd. Laat het me weten in de comments !

 

18 gedachten over “5x olijfolie als schoonheidsmiddel

 1. Ik gebruik kokosolie,…….geen betere handcreme dan dat,…..ook om te bakken trouwens :-), ik maakte vroeger wel een scrub met olijfolie en zout, zalig, maar alles hangt vol als je dat gebruikt hebt :-).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.