Resultaten 75 Soft.

75 dagen full focus op een aantal zaken. En het waren niet eens schokkende zaken. Toch heb ik enorme resultaten geboekt, en vandaag deel ik ze heel trots met je.

De resultaten.

Een van mijn regels was 10 blz lezen per dag. En 10 blz is natuurlijk niks. Ik merkte vaak dat ik na 10 blz de smaak te pakken had, en door las, en dat blijkt ! Want ik heb de volgende boeken gelezen:

  • Confettiregen van Splinter Chabot, ik schreef er hier al over : Boekrecensie Confettiregen van Splinter Chabot.
  • De Kus van Santa Montefiore, 114 blz puur genieten.
  • Het boek dat iedereen van wie je houdt zou moeten lezen van Philippa Perry, ik ga deze zeker nog eens herlezen, wat een interessant boek !
  • De zin van het bestaan : een inleiding tot de logotherapie van Viktor Frankl, een klassieker.
  • Valerie Lane 5 – De charmante cadeauwinkel van Manuela Inusa; een heerlijk boek uit de heerlijke serie over vijf vriendinnen met elk een eigen winkeltje en een zoektocht naar liefde en geluk.
  • Als alle breinen werken van Saskia Schepers. Een door mijn werkgever georganiseerd webinar met Saskia Schepers was de aanleiding om het boek te lezen. Simpelweg om wat meer begrip op te kunnen brengen voor mensen die anders zijn dan anderen.

Na 22.00 uur geen schermtijd is een lastige gebleken. Laat ik het zo zeggen, ik heb mijn best gedaan … En op die dagen dat het me gelukt is, heeft het mij gebracht dat ik veel beter ben gaan slapen. Vóór 75 Soft sliep ik eigenlijk altijd pas ver na 00.00 uur, tijdens deze challenge was het regelmatig uiterlijk 23.00 uur dat ik sliep. Ik merkte in het algemeen ook dat mijn slaapkwaliteit enorm verbeterde; ik sliep als een roosje. Nadeel was wel, dat ik me zeker in het begin ook wel moeier gevoeld heb. Alsof er heel veel vermoeidheid uit kwam.

Money Mindset. Ik wilde graag mijn spaarrekening aangevuld hebben, en de restant aanbetaling voor Zanzibar geregeld hebben. En dat is me gelukt ! En uiteraard is dat niet vanzelf gegaan. Ik heb een aantal bewuste, op dat moment best pijnlijke, keuzes moeten maken. Zo heb ik geen item uitgekocht uit de zomercollectie van Lonneke Nooteboom, hoeveel moeite me dat ook kostte. Maar de wetenschap dat mijn kledingkast vol genoeg hing en ik dus eigenlijk niet echt iets nodig had, plus het feit dat ik bezig was met een missie om mijn buik platter te maken, waren doorslaggevend.

Dé Lonneke jurk in kwestie … ik blijf m mooi vinden. Misschien heb ik geluk en scoor ik m in de sale …

Over die plattere buik gesproken, dat is me toch wel gelukt. Ik denk dat de max 1x per week cheat meal, het geen alcohol drinken behalve op sociale gelegenheden, en de 45 minute workout per dag daar enorm bij geholpen hebben. Ik ben er nog niet, maar ik merk wel dat ik lekkerder in mijn vel zit en me minder opgeblazen voel. En dat is een heel fijn gevoel kan ik je zeggen !

Aperol Spritz tijdens Koningsdag. Ik geloof dat ik nog nooit zo verlekkerd heb gekeken, hahaha.

En dan, de empathie, en de dankbaarheid die ik wilde vergroten, het minder klagen, en het meer duidelijkheid hebben omtrent wat ik wil. Niet alleen de bewustwording; het erop letten, het erover nadenken, en het er over lezen heeft me geholpen. Ook ben ik op een gegeven moment naar de Kerk gegaan, en dat beviel me zo goed, dat ik daar een semi-wekelijkse gewoonte van ben gaan maken. Het uurtje bezinning op zaterdagavond, ik vind het heerlijk. En ik ben van plan dit te blijven doen.

Verder heb ik bewust afscheid genomen van een aantal beperkende gedragingen en gedachten die mij al tijden niet meer dienden, maar in de weg zaten. Ik vond het heel, heel moeilijk, maar nadat ik de knoop eenmaal doorgehakt had en me ging gedragen naar hoe ik wilde zijn, dicht(er) bij mijn eigen kernwaarden, en in lijn met mijn principes, merkte ik direct een opluchting. Een teken dat het echt de juiste keuze voor mij was, het was alsof een last van mijn schouders viel. Heel bijzonder. En wat helemaal bijzonder is, is dat er daarna een aantal verschuivingen hebben plaatsgevonden, en zich nieuwe ontwikkelingen in mijn leven hebben voorgedaan, waar ik letterlijk tijden al op hoopte …

En dan last but not least, mijn Tarot opleiding. Ik heb die succesvol afgerond en nu is het zaak mijn kennis en kunde op eigen kracht verder uit te bouwen. Hoe ik een en ander handen en voeten ga geven, dat weet ik nog niet, maar ik ben er vast van overtuigd dat dat nog wel komt #gowiththeflow.

En behalve bovenstaande zijn er nog zoveel andere, kleinere winstjes geboekt en overwinninkjes behaald. Ik ben dan ook blij dat ik deze uitdaging met mezelf aangegaan ben.

Ga jij wel eens een uitdaging aan met jezelf ? Ik lees het graag in de comments. Lieve groet, Vera.

2 gedachten over “Resultaten 75 Soft.

  1. Wat goed dat je dit volgehouden hebt! Ik let ook wat meer op mijn eten en sport meer en ik merk ook dat ik me daardoor beter in mijn vel voel wat er automatisch voor zorgt dat dat buikje me minder stoort.

    Misschien moet ik de challenge toch ook eens doen! En naar dat boek van Philippa Perry ben ik wel benieuwd. Ik heb haar boek rond ouderschap gelezen en dat vond ik ook zo’n fijne!

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.