Juni 2024 : Money Mindset Month.

Ik schreef hier al eerder over het feit dat ik sinds kort op bepaalde dagen geen geld meer uitgeef, en dat heeft me al behoorlijk wat extra centjes opgeleverd. Komende maand echter ga ik het grootser aanpakken, en vandaag vertel ik je daar graag wat meer over.

Van zaterdag 01 juni tot en met zondag 30 juni ga ik namelijk een Money Mindset Month doen. Een maand waarin de vraag “What Would A Money Mindsetter Do?” centraal staat.

De spelregels.

Gedurende de 30 dagen van de maand juni 2024 ga ik me houden aan de volgende spelregels :

  • Er mogen alleen essentiele uitgaven gedaan worden (dus ik mag alleen geld uitgeven aan boodschappen en vaste lasten. Make-up, en luchtverfrisser zijn voorbeelden van geen essentiele uitgaven).
  • Bij voorkeur koop ik geen A-merken.
  • Bij twijfel stel ik mezelf de vraag “What Would A Money Mindsetter Do ?”.

Nou weet ik dat een “echte” Money Mindsetter waarschijnlijk nog zal lachen om mijn aanpak, maar voor mij kan een maandje rigoreus op mijn uitgaven letten, nog erg veel brengen. Ik zie er aan de ene kant best tegenop, ik zal immers een aantal niet-zo-leuke-beslissingen moeten maken. Maar aan de andere kant heb ik er ook heel veel zin in. Ik ben erg benieuwd wat een maandje Money Mindsetten me zal brengen. Niet alleen qua geld, maar ook qua inzichten. En ik ben benieuwd hoe lekker dat afhaalbroodje zal gaan smaken, als ik die eindelijk weer mag kopen 😉

Wat ik hoop dat de maand mij brengt.

Natuurlijk hoop ik op veel extra centjes. Ik wil die gaan gebruiken voor mijn restant aanbetaling voor Zanzibar, en de safari naar Tanzania. Door te besparen en extra geld te vergaren zullen deze uitgaven hopelijk niet zo’n aanslag zijn op mijn spaarrekening.

Ik ga dagelijks bijhouden wat ik niet uitgegeven heb (dus wat ik normaal gesproken wel gedaan/gekocht zou hebben), maar ook welke uitgaven ik wel gedaan heb. Dit om mijzelf scherp te houden. En natuurlijk om goed inzichtelijk te hebben wat ik precies bespaard heb. Ik ben benieuwd !

Durf jij de challenge ook aan, en doe je met me mee, een maandje Money Mindsetten ? Lieve groet, Vera.

6 gedachten over “Juni 2024 : Money Mindset Month.

  1. Ik zou beter ook weer eens zo’n maand doen want het gaat hier weer veel te makkelijk de deur uit… toch in vergelijking met hoe ze verdiend worden.

    Vooral voor de tuin momenteel, daar is altijd wel iets nodig.
    En heb ook tickets gekocht voor The Phantom of the Opera, begin volgend jaar in Antwerpen. Beste plaatsen dus oeps, een dure rekening. Maar dan denk ik: zo vaak doen we dat ook weer niet dus dan vind ik het wel fijn om het ‘goed’ te doen.
    Maarja, excuses hé 😉

    Dus ik ga proberen om wat bewuster te zijn komende maand. Dat is al een begin.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.