My Weekly Diary #43 en #44/2022 – Dubai-editie.

Iedere maandag neem ik jullie mee in mijn week en geef ik een inkijkje in mijn leven door middel van My Weekly Diary. Week 43 stond grotendeels in het teken van Afronding en Voorbereiding Op, en week 44 was ik daadwerkelijk in Dubai ! Omdat woorden tekort schieten, laat ik je mijn belevenissen zien. Van kamelenmelkchocolade op de souk tot pizza eten bij Gordon Ramsay, en van adrenalineshots in de woestijn tot kippenvel op een rooftopbar. Je ziet dit (en meer) in My Weekly Diary, Dubai-editie.

We vliegen met Emirates rechtstreeks van Amsterdam naar Dubai. Ons vliegtuig is een A380, met een boven- en een onderdek. Ik heb in tijden niet zo luxueus en ruim gezeten; heerlijk !
Wij verblijven in Atlantis, een iconisch hotel op The Palm, onder andere bekend om 1. de bijzondere facade …
… om 2. The Lost Chamber Aquarium, dat herinneringen oproept aan De Verloren Stad Atlantis, met onderwatertunnels met wrakken en ruïnes, waar je de meest fantastische en kleurrijke waterdieren kunt zien in 10 prachtige ruimtes.
Vanwege de tijd van het jaar is het nu gedecoreerd met Halloween decoraties, als je goed kijkt zie je een skelet hangen …
… en om 3. het waterpark, genaamd Aquaventure, dat een oppervlakte van 60 hectare heeft, en het grootste waterpark ter wereld is. Hier vind je ook de langste glijbaan ter wereld, de OdysseyOfTerror, waarin je tijdelijk bijna gewichtloosheid ervaart voordat je met een vrije val langs de andere kant van de gebogen muur valt. Ik was vantevoren best zenuwachtig om hierin te gaan, maar uiteindelijk was ík degene die er geen genoeg van kon krijgen.
In ons hotel zitten 28 restaurants, bars, en lounges, en als pizza lovers moéten we natuurlijk naar Gordon Ramsay’s Street Pizza, dat snap je wel !
Vanuit huis heb ik al een aantal excursies geboekt, zo gaan we onder leiding van een lokale gids het oude Dubai verkennen. We bezoeken een traditioneel Emirati huis, en leren behoorlijk wat over het ontstaan van deze stad.
We varen met een Abra boot over Dubai Creek …
… bezoeken de goudsouk (en begrijpen daarna waarom Dubai bekend staat als “The City of Gold”) …
… en proeven kamelenmelkchocolade (en later ook kamelenmelkijs) op de kruidensouk.
Ook staat een bezoek aan de 124 en 125-ste etage van de Burj Khalifa op het programma. Vantevoren eten en drinken we wat op een rooftopbar, waar we getrakteerd worden op deze prachtige zonsondergang, en tevens een meer dan goed zicht hebben op de fonteinenshow. Ik denk oprecht dat deze avond het mooiste moment van de hele vakantie is.
Dit is het uitzicht vanaf de 124-ste etage van de Burj Khalifa. De aanblik van ‘s werelds hoogste gebouw zelf (828 m), en de lichtshow op de façade vind ik zo mogelijk indrukwekkender.
We gaan ook een dag naar de woestijn, waar we naast dune bashen en sandboarden ook een buggy huren om zelf een stuk te rijden. De adrenaline vloeit rijkelijk !
Maar er is die dag ook ruimte om de schoonheid van de woestijn rustig tot ons te nemen. Kijk eens, dat zicht, prachtig toch !
De dagen zijn druk bezet, want we gaan ook meerdere malen naar Dubai Mall, een overdekt winkelcentrum met meer dan 1.200 winkels.
Het is even wennen, met omrekenen en wisselkoersen en commissie enzo, maar ik vind het toch wel weer wat hebben, dat betalen in vreemde valuta.
Ik kom heerlijk ruikend met een fikse buit uit de Bath&BodyWorks winkel.
En natuurlijk koop ik een Starbucks mok (ik ga voor die van Dubai, en niet voor die van de Verenigde Arabische Emiraten); ik heb inmiddels een flinke verzameling die ik daadwerkelijk gebruik.
Ook krijg ik mijn belated verjaardagscadeau : een prachtige sjaal van Burberry.
En op de valreep vink ik nog iets van mijn Bucket List af; ik mag een uurtje 1-op-1 zwemmen en spelen met dolfijn Alice. Een geweldige ervaring.
En dan is de vakantie alweer voorbij. Ik kijk terug op een heerlijke tijd met mijn gezin, waarin we behoorlijk wat mooie nieuwe herinneringen gemaakt hebben.

Komende week mag ik weer aan het werk, ga ik uit eten in een über-Instagrammable restaurant, en vertrek ik richting Zaanstreek, NL om Sint Maarten te vieren. Ik vertel je er volgende week maandag alles over.

Hoe was jouw week ? Liefs, Vera.

6 gedachten over “My Weekly Diary #43 en #44/2022 – Dubai-editie.

  1. Wat heerlijk, ik herken zoveel plekken gelijk weer. Ja die kamelenmelk chocolade had ik ook gekocht haha en van die blauwe ‘kogels’ om je was mooi wit te krijgen die had ik ook in die souk gekocht. Heerlijk hoor, werk ze!

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.