Mijn ervaring met de 7 DAYS DETOX van She Flore

Op zondag 2 januari 2022 kwam ik tijdens een gedachteloze sessie op mijn Insta-tijdlijn een post van She Flore tegen. Daarin stond dat zij een challenge bedacht hadden om gezamenlijk het nieuwe jaar te starten : de 7 DAYS DETOX Challenge. 7 dagen, 7 sapjes, en 7 gezamenlijke meditaties om 06:30 ’s ochtends. De post spreekt me enorm aan, met uitzondering van dat vroege opstaan dan. Maar toch, gedurende de dag, blijft die post in mijn hoofd zitten, en uiteindelijk, met een zware baksteen in mijn buik, besluit ik de challenge aan te gaan. En vandaag vertel ik je hoe me dat bevallen is.

“All growth starts at the end of your comfort zone”

De ochtenden

De grootste groei zit op het punt waar de grootste weerstand zit, en dat er winst te halen viel in mijn ochtendritueel wist ik heus wel. Heerlijk leek het me, de dag al hardlopend in het ochtendgloren of mediterend te beginnen, maar toch deed ik het nooit. Op vrije dagen was ik heus vroeg wakker, maar de ochtenden besteedde ik hoofdzakelijk op mijn iPhone. Mijn ochtendritueel op werkdagen was zo uitgekiend dat ik de maximale tijd in bed kon blijven liggen; ik was na het opstaan direct in een rush.

Als ik me voor de challenge ingeschreven heb, voel ik me blij en benauwd tegelijk. Ik “weet” dat deze challenge mij veel zal brengen, maar ik zie echt op tegen dat vroege opstaan. 06:30 uur beginnen; kan het geen uurtje later ? En hoe moet ik dat gaan doen in het weekend dan ? Dan ga ik echt mijn wekker later zetten hoor ! Ik zit dus echt met die ochtenden in mijn maag. Maar als de challenge dan begonnen is, voelt het vroege opstaan direct enorm goed; ik voel me energiek, fit, en heb zeeën van tijd, wat me soms ook wel benauwt, want tja, wat moet ik met al die vrije tijd ? Maar ja, dat is een luxeprobleem, nietwaar ? Al na een paar dagen voelt het ’s ochtends niet meer zo zwaar om op te staan, en uiteindelijk kost het me zo weinig moeite dat ik me bijna niet meer voor kan voorstellen waarom ik dit niet jaaaren eerder al besloten heb te gaan doen.

De sapjes

Ik ben geen groenteliefhebber, maar als ze in vloeibare vorm zijn dan gaat het nog. Het is om die reden dat er bij mij vaak soep op het menu staat; zo kom ik toch aan de essentiële vitaminen die ik nodig heb en die ik anders niet binnen zou krijgen. Ik zie dan ook niet op tegen de sapjes, er zijn 7 verschillende, voor elke dag een andere, maar als ik ze maak, dan schrik ik wel van de hoeveelheid. Er komen 2,5 tot 3 volle grote glazen uit mijn blender. Qua smaak zijn de sapjes zeker niet vies, en na een dag of 2 ben ik gewend aan de hoeveelheid. Ik heb niet direct het idee dat ik me “gezonder” voel, maar ik merk wel dat ik minder behoefte heb aan zoetigheid, of junk food. Verder smaakt alles beter; ik geniet ook echt van wat ik drink/eet, iets wat ik voorheen niet perse altijd had. Voorts merk ik dat mijn stoelgang regelmatiger is; het is niet dat ik problemen had maar ik merk ook daar wel verandering/verbetering.

De meditaties

De dag begint met een altijd positief gestemde en lief lachende Jessie Jazz Vuijk; een genot ! Na een praatje start de meditatie, die vantevoren opgenomen is. Ik haal uit de meditatie wat voor mij dienend is, en zelfs als ik er niets uit kan halen, dan is het van toegevoegde waarde geweest, omdat ik dan weet wat ik níet wil. Na de meditatie is er altijd nog een praatje, en ruimte voor vragen en dan is het gedaan. Vaak komen er zaken aan de orde, waar Jessie dan vervolgens een mail over stuurt, en die bieden ook zoveel inspiratie. Dit zorgt echt voor een positieve flow; ik ben gedurende de dag veel bewuster van wat ik lees/kijk, en merk aan mezelf dat ik met name veel minder op mijn iPhone zit, en doelloos op Social Media surf.

De resultaten

Direct vanaf het begin van de challenge merk ik positieve veranderingen, en na 7 dagen mag ik concluderen dat het geen toevalligheden zijn, maar dat ik ze echt aan de 777DETOX toe mag schrijven. Zo is mijn (gezicht-)huid beter doorbloed; voel ik me fit en energiek, heb ik zeeën van tijd en loop ik over van inspiratie en levenslust. Ik voel me echt meer ontspannen, en minder gejaagd. Verder heb ik het idee dat ik afgevallen ben, en voel ik me een stuk minder opgeblazen. Trek in snoep of junkfood heb ik niet, en de dingen die ik eet, lijken ineens stukken lekkerder te smaken. Ik geniet meer van mijn koffie bijvoorbeeld, en van mijn “normale” eten, buiten de sapjes om. ’s Avonds voel ik me voldaan moe, en mijn slaapkwaliteit is prima. Je leest het wel, ik ervaar geen enkel nadeel van deze nieuwe routine, sterker nog, ik ben echt super happy ! Wow, en dat al na 1 week ! Ik ben echt benieuwd wat het me nog meer gaat brengen, maar voor nu ben ik ontzettend blij op deze weg gezet te zijn.

De 777Detox heeft mij in een positieve spiraal gebracht; een bewustere levensstijl die leidt tot bewustere keuzes in alles wat ik doe.

En hoe nu verder ?

Ik was heel blij toen Jessie aankondigde dat de 777Detox met 1 week verlengd zou worden; dus in totaal doe ik deze challenge nu 2 weken, en daarna mag ik het alleen gaan doen. Ik ben nu druk bezig met het invullen daarvan, want ik ben echt van plan de routine van het om 06:30 uur starten met een meditatie erin te houden, en de sapjes te blijven drinken.

Maar stiekem hoop ik dat Jesse doorgaat met deze live sessies, want ik vind het heel erg fijn om door haar meegenomen te worden. En stiekem denk ik dat dat niet alleen voor mij geldt. Dus Jessie, als je dit leest …

Heb jij wel eens aan een Detox gedaan ? En hoe is jou dat bevallen ? Ik lees het graag in de comments. Liefs, Vera

8 gedachten over “Mijn ervaring met de 7 DAYS DETOX van She Flore

  1. Ja maar dat is alweer jaren geleden. Dan was een “echte” detox met alleen sap, water en groene thee. Die duurde 10 dagen en ik vond dat redelijk zwaar. De eerste dagen gingen wel maar de laatste 5….Je moest daarna je normale eetpatroon ook weer voorzichtig en geleidelijk opbouwen. Weet nog dat ik mij achteraf heel slap en energieloos voelde heb het daarna ook nooit meer gedaan. Ik denk dat dit beter is als je wel “gewoon” blijft eten maar voorlopig blijf ik nog even bij “alles met mate” Fijne dag!

    Geliked door 1 persoon

    1. Poeh dat klinkt heftig! Ik denk inderdaad dat dit soort dingen goed zijn als “reset”, en dat je daarna wat bewuster omgaat met alles wat je doet. Waarbij er ruimte moet blijven voor genietmomenten. Maar dan bewust, en met mate, net wat jij schrijft! Fijne woensdag xx

      Like

  2. Leuk om te lezen, ik had erover gelezen op Instagram inderdaad. Vond wel dat ze de ‘prijs’ van de sapjes wat vreemd hadden gezet toen iemand naar de prijs vroeg, ze gaven aan dat het gemiddeld 3,50 euro zou zijn en dat een sapje dat je koopt al snel 7 euro is? Ik weet niet waar zij hun verse sappen kopen maar 7 euro zie ik zelfs bij de sapbar niet? 🙂 wellicht als je een liter koopt hahaha maar leuk dat het je zo goed is bevallen.

    Like

  3. Ik vind het tof dat je het zo prettig hebt ervaren en dat je anders naar je lichaam en daginvulling kijkt. Dat is tof! Wel zegt de voedingskundige in mij dat het goed is voorzichtig te zijn met een detox. Zeker als je het langer doet. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van het Voedingscentrum voor de wetenschappelijke onderbouwing.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.