Mijn goede voornemens voor 2022

Hoewel ik van mening ben dat je niet per se per 01.01 moet starten met nieuwe intenties, komt het toevallig nu wel zo uit dat ik met ingang van het nieuwe jaar wat zaken aan ga passen. Het gaat hier om 3 dingen die mij al langer storen maar waar ik in december nog niet mee wilde beginnen, bourgondiër als ik ben. Maar… het uitstel heeft nu lang genoeg geduurd en hier dan ook mijn goede voornemens voor 2022.

Minder alcohol

Waar ik vroeger wel eens een wijntje bestelde als ik uit eten ging, gebeurt dat inmiddels standaard, ook tijdens lunches, en ook thuis schenk ik mezelf meerdere dagen per week een alcoholische versnapering in. Of twee. En van die gewoonte wil ik af. Het is niet dat ik het gevoel heb dat ik de alcohol nodig heb om te functioneren, maar de gewoonte begint me op te vallen. En dat stoort me. Vandaar dat ik besloten heb in januari thuis geen alcohol meer te drinken.

Sneller hardlopen

Door de covid zijn er geen wedstrijden meer en hoewel ik mijn hardlooproutine van 2x in de week trainen vast heb weten te houden merk ik toch de achteruitgang in mijn tempo. En om mijn tempo hoger en constanter te krijgen wil ik wekelijks gaan interval trainen. Ik geloof dat zo’n training niet lang hoeft te duren dus die kan ik prima in mijn agenda plannen.

Weg met de corona kilos

Pre corona konden er wel een paar kilootjes bij en dat dat ook gebeurd is, was dan ook geen ramp. Het vele in huis zitten, het eten uit verveling, de gang naar de koelkast die door het thuiswerken veel makkelijker gemaakt werd, het gebrek aan beweging en niet te vergeten het vele comfort food zijn hier oorzaak van. Tja, ik ben nu eenmaal gek op junk food. Maar inmiddels is het wel genoeg geweest, ik merk dat mijn kleding strakker begint te zitten en dat stoort me.

Kortom, de komende tijd zal in het teken staan van gezonder eten, meer bewegen en minder drinken. Ik houd je op de hoogte van de vorderingen !

Heb jij nog goede voornemens in 2022 ? Ik zou het leuk vinden als je ze zou willen delen ! Liefs, Vera

9 gedachten over “Mijn goede voornemens voor 2022

 1. Grappig heb precies het omgekeerde qua alcohol. Toen het virus uitbrak ging ik alcohol mijden omdat ik dacht dat áls ik ziek zou worden alcohol niet mee zou werken… Zelfs als we uit eten gaan drink ik meestal alleen water en ik wil mijzelf toestaan weer eens een glaasje wijn te nemen.
  Verder mijn huid regelmatiger verzorgen en niet alleen als ik er echt zin in heb maar iedere avond:-)

  Like

  1. Daar proosten we op Ilona, hahaha! En ja, je huid verzorgen ‘s avonds, ik ken het probleem. Het is een klusje van niks maar ik heb ook een periode gehad dat het er vaak bij inschoot. Terwijl het oh zo belangrijk is. X

   Like

 2. Ik doe totaal niet aan goede voornemens. Ik ben echt van mening dat als ik iets wil veranderen, ik daar direct aan begin en niet ga wachten tot een nieuw jaar of een nieuwe week is begonnen. Waar ik wel aan mee doe is Ikpas. In januari geen alcohol drinken en dat trek ik waarschijnlijk nog wel een paar maanden door ook 🙂
  Maar jij, succes met je doelen!! Go for it!

  Like

 3. Hoi Vera, leuk om te lezen wat je doelen zijn. Je hebt een mooie site met veel verschillende onderwerpen. Zelf heb ik mijn site een paar dagen geleden gepubliceerd en moet ik nog veel leren. Het zal leuk zijn als ik aan het eind van dit jaar ook een wat uitgebreidere site heb. Ik heb eigenlijk op dit moment één doel, deze heb ik beschreven op mijn site, ik zal het leuk vinden als je deze bekijkt en mij misschien nog wat tips zou kunnen geven.
  Je geeft aan dat je sneller zal willen hardlopen, ik heb zelf veel baat gehad bij het boek “het duurloopmisverstand” ik ben net weer begonnen met hardlopen en begin eerst nog rustig met opbouwen. Over een paar maanden ga ik ook weer trainen aan de hand van dit boek.
  Ik kan het iedereen aanraden.
  Succes met het behalen van je doelen 😀

  Geliked door 1 persoon

 4. Hi Martin, thanks voor je tip van het boek, ik ga het zeker halen bij de Bib. Ik ben nu begonnen met Fartlek om sneller te worden, maar ik vind het nog best lastig om mezelf te motiveren (te pushen). Maar … het begin is er !
  Wat leuk dat jij ook een blog begonnen bent, ik zal zeker eens een kijkje nemen. Veel blogplezier alvast ! X

  Like

 5. Dat zijn mooie, en ook wel haalbare (denk ik) voornemens!
  Ik drink eigenlijk nooit alcohol, de zeldzame keer dat ik het dronk werd ik er altijd erg slaperig van, niet handig dus haha.
  Mijn voornemen is om dit jaar echt goed werk te maken van onze tuin. Die nieuwe border aanleggen die ik in gedachten had al vorig jaar, wat planten vervangen, de moestuin goed bijhouden,… Ik hou van tuinieren en kom erdoor tot rust, maar toch lijken andere dingen altijd ‘belangrijker’ dus dan wordt het tuinieren toch weer haastig tussendoor en dat is niet fijn.

  Like

  1. Tuinieren is heeeerlijk, tenminste, die enkele keer dat ik daar tijd voor maak (herkenbaar dus wat je schrijft) kan ik er echt enorm van genieten met mijn handen in de aarde te wroeten. En daarna heb ik ook altijd enorme spierpijn, dus het is ook nog eens een goede work-out ! Weet je Geke, ik doe met je mee, ik ga dit jaar ook weer eens tijd maken voor de tuin. Goed weekend voor nu, x

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.