Happy Stones, Stenen waar je blij van wordt

Ik houd van kleine gebaren die een grootse indruk maken; zogenaamde random acts of kindness, ik schreef er al eerder blogposts over. Een vriendelijk woord, een lach, een helpende hand, het is soms maar een kleine moeite om iemand een glimlach op het gezicht te bezorgen. Sinds kort ben ik helemaal into het beschilderen van stenen waar je blij van wordt; de zogenaamde Happy Stones, en vandaag vertel ik je daar iets meer over.

Wat zijn Happy Stones

Happy Stones, stenen waar je blij van wordt, zijn stenen die door iemand met zorg beschilderd zijn, en neergelegd worden met als doel om de vinder blij te maken. Als je zo’n steen vindt mag je deze meenemen naar huis, of op een ander plekje neerleggen om iemand anders een geluksmomentje te bezorgen. Op die manier kunnen de beschilderde stenen door het hele land zwerven.

Behalve het vinden is het maken natuurlijk ook heel erg leuk, en dat kun je heel simpel doen door een gladde steen te versieren met stift of verf.

Zo maak je een Happy Stone

  • Zoek een gladde steen en mooi afgeronde steen. Deze zijn niet alleen mooier om te zien, maar ook gemakkelijker om te bewerken dan bobbelige, oneffen stenen.
  • Geef je steen eerst een laagje Gesso. Hierdoor voorkom je dat de steen zich vol zuigt met de verf.
  • Als de Gesso goed droog is, kun je de steen beschilderen. Dat kun je uit de losse pols doen, maar bij ingewikkelder motieven maak ik altijd eerst met potlood een schets op de steen, waarna ik de tekening inkleur.
  • Als je tekening klaar is, laat je de verf eerst minimaal een dag goed drogen. Lak daarna de steen af met een laagje vernis. Zo zorg je ervoor dat je Happy Stone lang goed blijft, en dat de tekening niet uitloopt in de regen of vervaagt door weersinvloeden.
  • Zoek een mooi plekje voor je Happy Stone. Doe dit niet in de natuur (het bos, het strand, of de duinen). Leg er eventueel een briefje bij waar je op schrijft wat de bedoeling is. Als je wilt kun je ook je email adres daarop noteren zodat de vinder je een berichtje kan sturen.

Het vinden van zo’n Happy Stone zorgt niet alleen voor een glimlach, maar ik krijg ook altijd een glimlach op mijn lippen als ik ze maak. En als ik ze neer leg. Want dat vind ik stiekem best spannend, wat ook weer voor een lach op mijn gezicht zorgt. Win-win dus.

Heb jij wel eens een Happy Stone gevonden ? En/of maak jij ze ook wel eens ? Liefs, Vera

5 gedachten over “Happy Stones, Stenen waar je blij van wordt

  1. misschien een tip: je kunt de steen na het schilderen ook eventueel in de oven dopen zodat de steen als het ware geglazuurd wordt. Weer eens wat anders. Succes. Ik vind ze overigens heel erg mooi!

    Like

    1. Dank voor je compliment en voor je tip! Ik ga het eens proberen, ben benieuwd wat dat doet voor wat betreft de “finishing touch”! X

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.