Mijn nieuwe blogplanning (vanaf 2020)

Al vanaf het begin van mijn blog hanteer ik dezelfde blogplanning. Maar sinds die tijd hebben nieuwe hobby’s hun intrede gedaan, en ook op werk- en privé gebied zijn er wat dingen veranderd die ook hun tijd en aandacht vragen. Omdat www.Forever38.com een hobby is, die ik naast mijn gewone werk/gezin/sociale leven/verplichtingen/andere hobby’s/etc. doe, wilde ik eens gaan bedenken hoe ik mijn blogplanning de komende tijd handen en voeten wil geven. Blijf ik met dezelfde regelmaat publiceren ? Of ga ik toch wat wijzigingen aanbrengen ? Ik heb er de afgelopen tijd eens goed voor gezeten, en vandaag vertel ik je óf en zo ja wát er met ingang van heden verandert.

vooruit werken

Een blogpost leest makkelijk weg, dat is de bedoeling natuurlijk ook, maar soms kleven er uren werk aan. Om mezelf een dagje vrij of inspiratieloos te permitteren, wil ik ernaar streven minstens 2 weken vooruit te werken.

Frequentie

Voor de groei van mijn blog zou het mooier zijn als ik vaker zou publiceren, maar dat is op dit moment van mijn leven helaas geen optie. Minder publiceren is dat denk ik ook niet, ik denk dat dat averechts werkt; niet alleen qua inspiratie maar ook qua bezoekersaantallen. Hierom heb ik besloten de frequentie ongemoeid te laten.

Regelmaat

Regelmaat is iets wat ik heel erg belangrijk vind. Het is niet alleen fijn voor jou als lezer om te weten wanneer er wat verschijnt, maar ook voor mezelf is het fijn; het werkt als een spreekwoordelijke stok achter de deur om op een vast moment (dag en dagdeel) te publiceren.

Wat er verandert

Ik hoop door wat meer vaste momenten om te bloggen in te bouwen, nóg meer plezier en tijd te krijgen om mijn blog op een leuke manier te onderhouden, en jou als lezer te inspireren. Maar concreet verandert er voor jou dus helemaal niets !

Samengevat, mijn blogplanning

Op woensdag, vrijdag en zondag, en op de dag van de dubbele getallen (bv. 04.04 of 07.07) vind je een nieuwe blog op Forever38.com. Over het algemeen post ik vroeg in de ochtend.

Op Instagram ( https://www.instagram.com/forever38_vera/ ) post ik dagelijks, wederom meestal vroeg in de ochtend. Behalve bloggerelateerde content geef ik hier ook een beetje meer inkijk in mijn privé leven.

Hoe ziet jouw blogplanning eruit ? Heb jij een vaste planning, of publiceer jij gewoon als je er zin in hebt ? Ik ben erg benieuwd naar tips & tricks, dus als je ze wilt delen : graag ! Liefs, Vera

7 gedachten over “Mijn nieuwe blogplanning (vanaf 2020)

  1. Ik probeer ook altijd wat vooruit te werken en dat lukt over het algemeen prima. Ik blog meestal 4x per week maar denk er toch over om dit terug te gaan brengen naar 3x. Mijn blog groeit eigenlijk al tijden niet meer maar heb een fijne groep vaste lezers dus het is wel heel stabiel.

    Like

    1. Fijn is dat hè, een mooie groep vaste lezers; de interactie daarmee is fijn, en ook het feit dat die je zeker trouw blijven, ook als je minder publiceert. Ik heb gelukkig ook een fijne groep vaste lezers, maar nieuwe aanwas is altijd welkom, en ik denk dat minder dan 3x in de week publiceren dat bemoeilijkt. -x-

      Like

  2. Tsja, herkenbaar, maar waarom moeten we die bezoekersaantallen eigenlijk zo belangrijk vinden? Ik merk dat ik dat ook heb, maar als ik er goed over nadenk is het echt flauwekul, veel bezoekers willen hebben.
    Wel goed dat je er structuur in wilt aanbrengen. Is mij nog nooit gelukt en gaat me denk ik ook nooit lukken. Succes!

    Like

    1. Tja, die bezoekersaantallen … In beginsel blog ik voor mezelf, maar een beetje interactie en af en toe een reactie is toch ook wel leuk. Anders wordt het zo statisch. Maar de belangrijkste insteek is dat bloggen mijn hobby is, en dat ik het voor mezelf doe. Ik ga mezelf niet in alle bochten wringen voor hoge bezoekersaantallen.
      Ik vind het overigens knap dat jij kunt bloggen zonder structuur ! -x-

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.