Things to Do in Milano

Milano, de stad van de Duomo, van Prada, van AC Milan en van Scaloppina alla Milanese. De stad waar ik al jaren graag naar toe wil, en wat nu daadwerkelijk over 53 dagen gaat gebeuren ! Maar wat kun je eigenlijk allemaal doen in Milaan (behalve shoppen, en ongelimiteerd pizza/pasta/vino nuttigen ?). Ik dook er eens in, en vandaag laat ik je weten wat er sowieso op het To-Do-In-Milano-Lijstje staat !

Duomo Santa Maria Nascente, ook gekend als de Duomo of de Dom van Milaan

Een bezoek aan de Dom van Milaan, een van de grootste rooms-katholieke kathedralen ter wereld, en de grootste van Italië, staat bovenaan het lijstje. De bouw van de Duomo nam 600 jaar in beslag, en is meer dan 3.000 beelden rijk. Omdat ik vrees dat er weer ellenlange wachtrijen zullen zijn, ben ik van plan online al een kaartje te boeken voor een excursie. Ook wel zo interessant omdat er vast veel te zien zal zijn, waar we anders overheen zouden kijken

Het Laatste Avondmaal (L’ultima cena) van Leonardo Da Vinci

Tussen 1495 en 1498 schilderde Leonardo Da Vinci dit tafereel op de noordwand van de refter van de Santa Maria delle Grazie, een prachtige kerk met aangrenzend klooster in het centrum van Milaan. Het “Laatste Avondmaal” toont het moment waarop Jezus zegt : “Eén van jullie zal mij verraden“. De beweging en levendigheid van de steeds in groepjes van drie geschilderde apostelen staat in schril contrast met de rust die Jezus zelf uitstraalt. Een prachtig tafereel vind ik het, en ik zou het heel graag eens met eigen ogen willen aanschouwen.

Navigli

Navigli is een wijk die zich rond de twee grachten die Milaan nog rijk is bevindt (oorspronkelijk had Milaan 5 grachten). Navigli staat bekend als de meest sfeervolle wijk van Milaan; rondom de kanalen Naviglio Grande en Naviglio Pavese wemelt het van de bijzondere winkeltjes en ook de beste authentieke restaurantjes, waar de Milanesi zelf ook heen gaan, vind je hier. Je snapt, daar moeten we heen !

shop till we drop

En natuurlijk gaan we shoppen. Shoppen is altijd goed in Italië; ik ben dol op de marktjes en de kleinere winkels die je overal in Italië kunt vinden. Verder heb ik specifiek de Piazza Duomo genoteerd, dat is een prachtig plein met veel winkels en restaurants vlakbij de Dom, dus daar zullen we zeker heen gaan. Ook staat de Quadrilatero d’Oro – (Gouden Vierhoek) hoog op mijn lijst. Dit is het gebied dat wordt ingesloten door de Via Manzoni, de Via Monte Napoleone, Corso Venezia en de Via della Spiga – de modewijk van Milaan. Niet dat ik speciale missies (of budget) heb, maar window-shopping en ons vergapen aan de high-end winkels is ook leuk.

Heb jij nog leuke tips en aanraders voor mij ? Ik hoor ze heel graag van je ! Liefs, Vera

6 gedachten over “Things to Do in Milano

  1. Een aanrader is ook een bezoek aan begraafplaats Monumentale! Hier liggen beroemdheden begraven met hun grandioos mooie en grote mausolea. Echt een bezoek waard! Mijn zwager heeft daar gewerkt en een mooie rondleiding gehad toentertijd 🤪

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.