Deze Podcasts luisterde ik de laatste tijd

De laatste tijd ben ik helemaal van de podcasts; ik vind het heerlijk om ze in de auto te luisteren en zo mijn reistijd optimaal te benutten; ik leg namelijk nogal wat kilometertjes af in de week. Ben je benieuwd welke podcasts ik de laatste tijd geluisterd heb ? Lees dan snel verder.

Eindbazen

Michel Vos en Wiggert Meerman spreken tijdens deze podcasts met bijzondere mensen -Eindbazen- die een uitzonderlijke prestatie of bijdrage hebben geleverd op het gebied van sport, wetenschap, ondernemen, cultuur, maatschappij of technologie !

Ik luisterde #38 – Alles over liefde, relaties, verlichting en verslavingen met Jan Geurtz. Jan Geurtz schreef meerdere boeken over verslavingen, o.a. Verslaafd aan liefde. Een boek dat ingaat op liefde en relaties. Waarom vallen we op die speciale persoon ? Worden we wel verliefd om de juiste redenen ? Hoe houden we onze relaties in stand ? Waarom kan samenwonen funest zijn voor je relatie ? Waar komen verslavingen vandaan ? Deze podcast deelt Jan zijn mening over spiritualiteit, verlichting, meditatie, ons ego en het eeuwige liefdesspel tussen de man en de vrouw. Een podcast met de nodige zelfspot en humor, die mij best wat goede inzichten heeft opgeleverd. Zijn boek Verslaafd aan liefde heb ik inmiddels bij de Bib gereserveerd.

Kim Munnecom

De Success Mindset Podcast is een LIFE CHANGING Podcast voor ambitieuze ondernemers die willen leren hoe ze zowel persoonlijk als zakelijk flink kunnen groeien vanuit full Alignment. Ondernemen vanuit ZIJN in plaats van DOEN. Voor ondernemers die geloven in de Wet van Aantrekking en willen leren hoe ze met minder hard werken veel meer voor elkaar kunnen krijgen! De basis voor succes is naar mijn mening absoluut het creëren van een Mindset voor Succes… als de basis goed is kun je namelijk ALLES bereiken wat je wilt! Mindset, Moneymindset en de Wet van Aantrekking zijn de main topics van deze podcast, maar daarnaast deel ik ook heel veel concrete tips met je die ervoor gezorgd hebben dat zowel ik als mijn business in korte tijd enorm zijn gegroeid! Op dit moment run ik 2 bedrijven: NOOIT MEER OP DIEET en Kim Munnecom – Life – en Businesscoach. Mindset, persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en business zijn thema’s waar ik super gepassioneerd over ben EN naar mijn mening ook onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.Ook als je geen ondernemer bent weet ik zeker dat je geïnspireerd zult raken! Dus abonneer je gratis op deze podcast en laat je lekker inspireren om de ALLER beste versie van jezelf te worden!

Nou ben ik geen ondernemer (en heb ik ook niet de ambitie om er ooit een te worden), maar desalniettemin vind ik de podcasts van Kim erg inspirerend. Thema’s als mindset, persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, en de Wet van Aantrekking lopen als een rode draad door haar podcast, en dat zijn nou eenmaal onderwerpen die mij erg aanspreken. Ik luisterde de afleveringen #1 Mijn verhaal … mindset, spiritualiteit en de wet van aantrekking en #21 Stop met praten over “het probleem”. 

Bob

De 6-delige podcast Bob is het verhaal van de fragiele 84-jarige Elisa, die sinds kort alleen nog maar kan praten over haar oude jeugdliefde en het kind dat zij gedwongen heeft moeten afstaan aan een klooster. Mirke, Nele en Siona gaan op zoek naar de waarheid. Is Bob een levensgroot geheim dat ze haar hele leven met zich mee heeft gedragen, of de fantasie van een dementerende vrouw ?

Een prachtige podcast : intrigerend, fascinerend, en boeiend tot het eind. Een aanrader, als je het mij vraagt !

Leven Zonder Stress 

Gesprekken over stress, geluk, zingeving, geld, seksualiteit, burn-out, depressie, angst, liefde, status, ego, werk, meditatie, denken, ontspanning, verdriet, vreugde, vrije wil, lijden, pijn, plezier, relaties, ziekte, geloof, guru’s, opvoeding, therapie, talent, conflicten, humor, bewustzijn, boeddhisme, zen, yoga, mindfulness en meer.

Ik luisterde de aflevering van 21.12.2018 met als onderwerp “wat wil een vrouw nou echt van een man?” met de Vlaming Bert Corsius. Ik vond het erg vermakelijk om twee mannen te horen praten over wat een vrouw nou echt van een man wil, en ik moet zeggen : ze hadden het bij het juiste eind. Althans, wat mij betreft. Mijn ideale man is een Echte Man, die gegrond is, en die wel gelijkwaardig is aan mij, maar niet gelijk aan mij. Oh, en pleasen is een no-go, dat werkt bij mij ook averechts.

Susy Q&A

In Susy Q&A laten Susan Krumins en Olivier Heimel hun licht schijnen over opmerkelijke prestaties in de loopwereld. Serieus, maar ook met een knipoog. 

OP 16.06.2019 doe ik mee de workshop “Overwin de Heuvels”, een inspirerende dag over hardlopen, om goed voorbereid op weg naar een succesvolle Zevenheuvelennacht te gaan. Tijdens deze dag ga ik ook hardlopen met Susan Krumins, en om eerlijk te zijn kende ik haar wel van naam, maar haar wapenfeiten en prestaties waren mij onbekend. Tijdens een rondje Google stuitte ik op deze podcast, en ik heb ze allemaal achter elkaar afgeluisterd. Ik vond het erg vermakelijk om naar Susan en Olivier te luisteren (wat een leuke babbelkous is die Susan) en tegelijkertijd heb ik ook nog behoorlijk wat hardloop tips and tricks opgedaan.

Laura H. – de podcast

Een nieuwe podcast door SCHIK, bekend van “Bob” (zie hierboven). In de zomer van 2016 wordt buiten het kalifaat van Islamitische Staat een jonge vrouw aangetroffen, rennend door de woestijn met twee kleine kinderen Ze heet Laura, zegt ze, en ze komt uit “Sweet Lake City”. Ze is ontsnapt, huilt, wil naar huis. Terug naar Zoetermeer. 

Wat een verhaal … Bizar. Absurd. Ongelooflijk. Het luisterde weg als een goed boek …

Wat zijn podcasts en hoe kun je ze beluisteren ?

 • Een podcast is een soort radioprogramma op internet; het bestaat uit een geluidsbestand dat meestal opgeslagen is in een MP3-formaat.
 • Podcasts zijn meestal originele audio-opnamen, maar het kan ook gaan om opgenomen uitzendingen van een radioprogramma, een lezing of een uitvoering.
 • Simpel gezegd is een podcast een soort radio on-demand.
 • Je kunt een podcast per streaming luisteren of per aflevering downloaden. Het voordeel van downloaden is, dat je de podcast op elk moment kunt luisteren, ook als je geen internet hebt. Het scheelt natuurlijk ook een hoop mb onderweg !
 • De meeste podcasts zijn trouwens gratis.
 • Op je iPhone staat een paars icoontje met de naam “Podcast” automatisch weergegeven. Op andere smartphones moet je een podcast app installeren. Eenmaal in de app kun je via de zoekfunctie op titel of onderwerp naar podcasts zoeken.
 • Je kunt je abonneren op een podcast door op “subscribe” te klikken. De podcast komt nu in het rijtje “my podcasts” te staan. Nieuwe afleveringen worden dan automatisch gratis gedownload zodra ze uitkomen.

Luister jij wel eens naar podcasts ? En heb jij nog leuke aanraders voor mij ?

-x-

2 gedachten over “Deze Podcasts luisterde ik de laatste tijd

  1. Ik begrijp wat je zegt, ik kan de rust thuis ook niet vinden om dan te gaan zitten luisteren. Op vakantie lukt het mij ook niet, dan pak ik ook liever een boek. Bedankt voor de tip van de kasteelmoord, die komt op mijn lijstje ! -x-

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.