Geen To Do maar Ta Da

Ik ben gek op lijstjes. In mijn agenda, op losse blaadjes, in mooie boekjes … als je in mijn omgeving verkeert, vind je ze overal terug. Ik heb het dan bijvoorbeeld over boodschappenlijstjes, DIY-lijstjes, dankbaarheidslijstjes, en natuurlijk ook To Do-lijstjes. Sinds kort heb ik een nieuw lijstje in gebruik genomen : de Ta Da-lijst. En vandaag vertel ik je er iets meer over.

To Do

In zowel mijn zakelijke als mijn privé agenda staan dagelijks To-Do dingetjes geschreven; taakjes die ik allemaal die dag moet gaan doen. Na afronding vink ik ze altijd af, en dat geeft mij een goed gevoel. Toch heb ik ook wel eens dagen dat ik de hele dag druk bezig ben geweest, maar dat ik me aan het eind van de dag afvraag wat ik nou eigenlijk de hele dag gedaan heb. En soms heb ik ook van die momenten dat er geen einde lijkt te komen aan mijn To Do-lijst. Sterker nog, ik heb dan het gevoel dat dit lijstje alleen maar langer lijkt te worden. Daarom heb ik recentelijk de Ta Da-lijst ingevoerd; een opsomming van alle dingen die ik die dag allemaal gedaan heb. Dus ook die kleine, onzichtbare activiteiten die ik automatisch gedaan heb en waar ik normaal gesproken niet eens bij stil sta.

Turn To Do into Ta Da Today

Van de week stonden er op mijn To Do-lijst 3 dingen : trainen (duurloop 90 minuten), boodschappen doen, en een date plannen met een vriendin. Niet bijster veel. En waarschijnlijk zou ik me die avond afgevraagd hebben waar ik de rest van mijn uren aan besteed had; waar mijn uren gebleven waren. Nou, dat kon ik mezelf nu wel vertellen, want mijn Ta Da lijst van die dag liet een allesbehalve luie dag zien; zie hieronder een opsomming van wat ik echt allemaal gedaan had die dag :

 • 10 minuten morning exercise, bed afhalen, beddegoed in wasmachine doen, dekbed buiten hangen, Little Miss C naar school brengen, naar de supermarkt rijden, boodschappen doen, boodschappen opruimen, beddegoed in droger doen, bonte was sorteren en in wasmachine doen, woonkamer stoffen en stofzuigen, keuken stoffen en stofzuigen, hal stoffen en stofzuigen, trap zuigen, 10 minuten warming up, 90 minuten duurloop, 10 minuten cooling down, lunch klaarmaken, uitgebreid kletsen en eten met Mr C, bonte was ophangen, zwarte was in wasmachine doen, heerlijk uitgebreid douchen, 20 minuten power nap, soep maken, zwarte was ophangen, Little Miss C van school halen, 5 potjes Uno spelen, bed opmaken, naar karate rijden met Little Miss C, afspraak maken met vriendin, uurtje lezen in de sporthal, Little Miss C verhaaltje voorlezen en naar bed doen, 2 uurtjes bloggen, 15 minuten lezen, en slapen zzzz

Ta Da

Zoals je ziet tikken die kleine klusjes en activiteiten die je doet gedurende de hele dag, en die niet op je To-Do lijst staan, behoorlijk aan. Zelf ben ik telkens weer verrast over hoeveel ik eigenlijk gedaan heb die dag. Het is altijd veel meer dan ik me besefte. En juist op momenten dat ik stress voel en alles te langzaam vind gaan, maak ik zo’n Ta Da-lijst. Dat geeft me dan energie !

Maak jij gebruik van lijstjes? En zo ja, waarvoor?
-x-

8 gedachten over “Geen To Do maar Ta Da

 1. Ik maak er weer steeds meer gebruik van, ik merk dat het mijn werk meer structuur geeft en ik houd van het overzicht. Ons hele huishouden zit in een digitale afvink-lijst en dat is altijd fijn als je een hoop dingen weg kunt strepen.

  Zo’n tada-lijst is ook een goeie, want inderdaad, je doet vaak op een dag meer dan je zelf denkt!

  Like

  1. Het bijhouden van lijstjes geeft mij ook houvast, en overzicht. Ik houd ervan. En het afvinken vind ik een heerlijk gevoel ! -x-

   Like

 2. Ik ben ook verhangen aan dat soort lijstjes.
  Elke dag maak ik ook minstens een to-do-lijstje en kleur netjes in wat gedaan is.
  Wat niet ingekleurd wordt, wordt wel op een ander moment gedaan.

  Like

  1. Ja, dat doe ik ook ! Alles wat gedaan is, markeer ik, en zo kan ik in 1 oogopslag zien wat nog gebeuren moet ! -x-

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.