de Goedgemutste Breicampagne

Samen met duizenden creatievelingen maak ik ook dit jaar kleine wollen mutsjes voor op de smoothies van Innocent. Hiermee vragen we aandacht voor eenzaamheid onder ouderen én zamelen we geld in. Van elke verkochte smoothie gaat er namelijk 20 cent naar het Nationaal Ouderenfonds.

inn

In februari zullen de kleine Innocent flesjes in de winkel weer getooid zijn met door vrijwilligers gemaakte kleine wollen mutsjes. Van elke verkochte smoothie in Nederland gaat er 20 cent naar het Nationaal Ouderenfonds, een geweldige stichting die zich inzet voor kwetsbare ouderen in Nederland en die wat mij betreft wel wat extra aandacht en donaties kan gebruiken.

Dit is het vijfde jaar dat ik mee haak, en waar ik vorig jaar 51 mutsjes heb gehaakt, hoop ik er dit jaar nog iets meer in te sturen. Ik vind de Goedgemutste Breicampagne een leuk initiatief om op een leuke manier iets goeds voor iemand anders te doen. Het geeft mij een goed gevoel dat ik met mijn hobby een bijdrage kan leveren aan het welzijn van anderen. Innocent gebruikt de opbrengst van de verkochte mutsjes namelijk om goede dingen te doen om ouderen uit hun isolement te halen. Ze organiseren bijvoorbeeld kerstdiners en gezellige uitjes.

Het eerste mutsje van mijn hand is klaar en ik heb ‘m weer met veel liefde en plezier gemaakt. En inderdaad, voor de oplettende kijkers onder ons : hij is gehaakt. Want hoewel de campagne technisch gezien de Goedgemutste Breicampagne heet, mogen de mutsjes ook gehaakt worden.

Wil je meer informatie over de Goedgemutste Breicampagne, of ben je op zoek naar patronen ? Klik dan hier voor de site van Innocent.

Doe jij ook mee ? Of koop jij liever een Innocent smoothie met mutsje om alsnog je steentje bij te dragen ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

10 gedachten over “de Goedgemutste Breicampagne

  1. Wat een ontzettend leuk mutsje! Ik ben nog niet zo bedreven in het klein-haken. Maar voor de toekomst wil ik best mijn steentje bijdragen. Voorlopig zal het dus nog sapjes kopen zijn voor mij 😉

    Like

    1. Innocent organiseert dit ieder jaar, dus alle tijd om je klein-haken skills bij te schaven 😉 Maar het is al super goed als je een fles met mutsje koopt, op die manier draag je ook een steentje bij ! x

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.