Het verschil tussen bronwater en mineraalwater

Voldoende water drinken is essentieel om ziektes te voorkomen en jezelf goed te voelen. Om gezond te blijven raden de experts aan om 0,03 x je lichaamsgewicht aan drinkwater te drinken.  In mijn geval is dat niet zo moeilijk te bereiken, ik ben namelijk dol op water.

Bruisend drink ik het liefst S. Pellegrino, en Evian is mijn lievelings als het plat water betreft. Beide merken zijn mineraalwater, maar toch drink ik ook regelmatig bronwater. Het verschil tussen die beide is mij echter onbekend. Tijd om eens uit te zoeken wat nou precies het verschil is tussen bronwater en mineraalwater !

Natuurlijk mineraalwater

In tegenstelling tot bronwater wordt mineraalwater direct aan de bron, zonder dat het behandeld/bewerkt wordt, gebotteld.  Het grondwater komt uit een erkende bron. De minerale samenstelling is verplicht constant. Bekende merken natuurlijk mineraalwater zijn : Spa, Bru, Evian, Perrier, en S. Pellegrino.

Bronwater

Is drinkwater dat wordt gewonnen uit natuurlijke, erkende bronnen; het wordt eerst vervoerd en dan pas in flessen gestopt. De minerale samenstelling is niet noodzakelijk constant. Bekende merken bronwater zijn : Bar-le-Duc en Sourcy.

Tot slot is het denk ik ook goed nog een vermelding te maken wat kraanwater dan is ..

Kraanwater

Dit water komt deels uit oppervlaktewater, en deels uit grondwater, en betreft niet-beschermde bronnen waar natuurlijk bron- en kraanwater wordt gewonnen. In Nederland worden voor kraanwater strakke normen gehanteerd, het water wordt verplicht behandeld tot drinkwater. De minerale samenstelling is net als bij bronwater variabel. Als je het geluk hebt dat je in Bunnik e.o. woont, heb je het geluk dat je kraanwater 50 meter van de bron ligt waar de Sourcy-water getapt wordt … Niet in elke gemeente proef je dus het verschil tussen kraan- en bronwater !

In Nederland is de kwaliteit van het kraanwater uitstekend, en is water uit een fles niet perse gezonder. Wat voor mij doorslaggevend is om voor mineraalwater te kiezen is de smaak. De verschillende soorten water hebben echt alle een andere smaak. En toevallig vind ik Evian en S. Pellegrino echt het lekkerst, vandaar mijn keuze om voor water te betalen, en niet kosteloos uit de kraan te tappen.

Drink jij eigenlijk wel voldoende water ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

4 gedachten over “Het verschil tussen bronwater en mineraalwater

  1. Heb er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat er een verschil was tussen de 2. Leuk weetje voor mij.
    Ik drink absoluut niet genoeg wakker. Ik merk daar echt de nadelen van maar het lukt me niet meer te drinken. Zet een glas cola voor me en het is leeg maar een glas water is een heel ander verhaal.

    Like

    1. Gewoon aanwennen telkens een slokje water te nemen. Dus eerst wat water, en dan dat glas cola. Of een fles naast je zetten, zodat je telkens wat kunt nemen. Je zult zien dat het water drinken dan spelenderwijs gaat.
      Fijne dagen alvast gewenst ! X

      Like

  2. Er is een filmpje van de keuringsdienst van waarde, moet je zeker even kijken. Het gebottelde water dat je in Nederland koopt is namelijk hetzelfde als ons kraanwater komt uit dezelfde bron. Heel goed om eens te bekijken want veel mensen dan het water uit flessen beter is maar zij tonen dus aan dat het exact hetzelfde is alleen duurder.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.