Hoe je in een jaar tijd € 1.378,- kunt sparen !

Ergens op Internet vond ik een superidee: de 52 weken Spaar Challenge. Als je je aan dit schema houdt dan heb je na een jaar een totaalbedrag van € 1.378,- bij elkaar gespaard ! Hoe lekker is dat ? In dit artikel ga ik uitleggen hoe het systeem werkt.

Win-win
Ik houd van challenges, op de een of andere manier word ik er ontzettend gemotiveerd van. En aangezien sparen mij normaal gesproken niet echt lukt, lijkt deze 52 weken Spaar Challenge mij een win-win situatie. Zeker omdat je na 52 weken € 1.378,- bij elkaar gespaard hebt. Met zo’n bedrag kun je nog eens wat; ik krijg gelijk visioenen van een leuke stedentrip, of een luxe aankoop voor mezelf. Het is in ieder geval een lekker extraatje !

Zo werkt het
Het idee is dat je iedere week een bedrag naar aanleiding van de weeknummers in de spaarpot doet,  52 weken lang dus. In week 1 begin je met €1 in een spaarpot te doen, en in week 2 doe je €2 in je spaarpot, in week 3 €3, en ga zo maar door. Je kunt het schema natuurlijk ook omdraaien; beginnen met het hoogste bedrag zodat het elke week minder wordt. Je kunt ook voor een bingo-variant kiezen : je bekijkt wanneer je welk weekbedrag in je spaarpot stopt.
Streep, na je storting, de week door totdat je hele schema afgewerkt is, en je maar liefst € 1.378,00 bij elkaar gespaard hebt. Deze bingo-variant heeft mijn voorkeur.

Laatste tips
* Als je de bedragen te hoog vindt kun je deze natuurlijk ook halveren. Dan heb je na 52 weken ook een mooi bedrag van €689,- gespaard.
* Je kunt sparen op je bankrekening of in een ouderwetse spaarpot. Ikzelf ga voor een blikje dat je echt met een blikopener moet openen, zonder dat ik het er tussentijds makkelijk uit kunt halen (ik ken mezelf…).
* Het is verstandig de regelmaat te hebben van elke week op een vaste dag een bedrag opzij te leggen. Voor mijzelf geldt dat in ieder geval wel; als ik dat niet doe gaat het geheid na een paar weken al mis. Ik moet de routine erin hebben.

Goed voornemen
Met het nieuwe jaar dat eraan komt, is dit alvast een nieuw goed voornemen. Vanaf week 1/2017 ga ik beginnen.

Ga jij meedoen met deze challenge of heb je een ander spaarsysteem ? En eigenlijk ben ik ook best wel nieuwsgierig naar het doel waar je voor gaat sparen. Ik zou het leuk vinden als je dat met me zou delen ! 

18 gedachten over “Hoe je in een jaar tijd € 1.378,- kunt sparen !

 1. Aan deze ga ik niet meedoen, gewoon omdat wij eigenlijk al best flink sparen. Dat is wel heel wat minder geworden sinds er ook een tweede kind is, maar toch sluizen we nog regelmatig wat naar onze spaarrekening. Nu we ook besloten hebben geen nieuw huis te kopen in de komende paar jaar, is er ook plots een grote som vrijgekomen voor andere dingen dan.
  Ik wil wél echt eens bewuster naar onze uitgaven kijken, want zelfs iedere week in de supermarkt valt mijn mond open als we de rekening moeten betalen. Hoe is het mogelijk dat we iedere week zoveel geld besteden aan vanalles en nog wat, dat moet toch met iets minder ook lukken.
  Deze methode klinkt overigens wel heel doenbaar en voor mensen die anders moeilijk aan sparen toekomen, zou het daardoor inderdaad zomaar haalbaar kunnen worden. Schitterend! Veel succes ermee.

  Like

  1. Knap dat jullie al flink sparen, en inderdaad, wat vliegt het geld soms uit je portomonnee. Wat je zegt, met (iets) minder zou het ook moeten lukken. Maar bij mij gaat dat tot nu toe niet zo makkelijk. Vandaar deze stok achter de deur 🙂

   Like

 2. Wat een leuk idee! Ik ga er alleen zelf niet aan mee doen. Omdat ik al elke cent die ik kan sparen ook spaar. Maar ik vind het een erg leuk idee en een goede stok achter de deur.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.