Makkelijke en goedkope last-minute Halloween knutsels

Wil je toch nog even last-minute voor Halloween decoreren, of zoek je naar een leuke tijdsbesteding voor je kids vandaag ? Hieronder vind je 3 makkelijke, goedkope en leuke knutselideeen, zodat je je huis nog net op tijd in Halloween-sferen om kunt toveren !

Vandeweek heb ik onderstaande Halloween decoraties geknutseld bij mijn dochter op school met de kinderen tot en met het 4e leerjaar (tot ca. 10 jaar oud). Alle kinderen waren in staat deze zelfstandig te maken, en waren superenthousiast en blij met het resultaat. 

Mummie-waxinelichtjeshouderimg_0402Dit heb je nodig
* Glazen potje
* Stuk laken, verband of toiletpapier
* Knutsellijm
* (Wiebel-)oogjes
* Waxinelichtje

Wikkel een stuk laken/toiletpapier/verband om het glazen potje heen, en plak het vast. Kleef hierop de oogjes, en teken eventueel een mondje of neusje. Doe er een waxinelichtje in, en ’s avonds zul je zien dat de mummie helemaal oplicht.

Spin van klei
img_0394Dit heb je nodig
* Klei
* Pijpenragers
* Tandenstoker (om het kopje en het lijfje aan elkaar te maken)
* (Wiebel-)oogjes

Dit onderdeel was het succesnummer van de knutselochtend. Lekker kleien, en de fantasie de vrije loop laten. Er waren kinderen die lieve spinnen maakten, of juist spinnen met enge koppies, er werden kruisspinnen gemaakt, en er waren kinderen die de spinnen wel 8 ogen gaven – blijkbaar zouden spinnen 8 ogen en 8 poten hebben, weer wat geleerd 😉

Spookjesimg_0403Dit heb je nodig
* Oude panty
* Vulling
* Stuk laken
* Stukje touw
* Stift

Stop wat vulling in de oude panty, maak er een bol van, en knoop daaromheen een stuk laken. Teken een gezichtje en klaar is je sprookje.

Vier jij eigenlijk Halloween ? En heb jij je huis ook versierd ?

4 gedachten over “Makkelijke en goedkope last-minute Halloween knutsels

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.