Het is wit en het zit een blauw blik, rara wat is het ?

Nivea crème natuurlijk !

Al sinds 1911 geldt de sneeuwwitte crème als moeder van alle moderne cosmetica en het is niet voor niets dat het blik jaarlijks 1,5 miljoen keer over de toonbank gaat. Zelfs bekende Hollywood-sterren als Joan Collins en Kate Winslet zweren bij de werking van deze crème, die door Nivea zelf als volgt omschreven wordt : “Nivea Crème is de ideale verzorging geschikt voor alle huidtypes. Overal te gebruiken waar je huid behoefte heeft aan een rijke en milde verzorging. Met huidverwante Eucerit. Zonder conserveringsmiddel. Geeft de huid alles wat ze nodig heeft om puur, fris en zacht te blijven.”

Omdat dit product ook bij mij een vaste plek op mijn kaptafel heeft, heb ik vandaag een overzichtje van waar ik deze crème allemaal voor gebruik :

  • Bij huidirritaties
    Vanwege de vochtinbrengende, verzachtende werking smeer ik de crème op plekjes waar ik last heb van irritatie. De crème houdt vocht in de huid vast en dat werkt verkoelend bij een geïrriteerde huid.
  • Als gezichtsmasker
    Als mijn huid erg droog is, bijvoorbeeld na het langdurig dragen van zware make-up, breng ik wel eens een hele dikke laag Nivea crème aan. Die laat ik dan 15 minuten inwerken, en vervolgens verwijder ik de overtollige crème met een tissue. Mijn gezichtshuid is lekker zacht daarna.
  • Tegen jeukbenen
    Ik heb soms wel eens last van hele jeukende onderbenen. Dat komt met name voor na het dragen van verstikkende maillots of kniekousen Als ik die dan uitdoe dan kunnen mijn onderbenen zo ontzettend jeuken. Een lik Nivea crème doet dan echt wonderen; het haalt de jeuk zo weg.
  • Tegen droge plekjes
    Droge knieën, droge ellebogen, of zelfs als mijn gezicht erg droog aanvoelt, ik smeer een beetje Nivea crème erop, en ze voelen weer gevoed en zacht aan.
  • Als huidbarrière
    Omdat de crème zo vet is, smeer ik ‘m vaak preventief op als ik ga winter- of watersporten. De kou heeft dan echt minder grip.
  • Als handcrème
    Omdat deze crème toch wel wat tijd nodig heeft om in te trekken, gebruik ik ‘m nooit even tussendoor, als ik bezig ben, als handcrème. Als ik rustig een boek aan het lezen ben, of ’s avonds in bed voor het slapen gaan, is ‘ie ideaal als handcreme.
  • Om make-up te verwijderen
    Om make-up of schmink te verwijderen smeer ik de crème op de betreffende plek, zodat er een laagje op zit. Dan laat ik het even intrekken, en vervolgens haal ik het er met een vochtig washandje zo mee af.

Wat vind jij van Nivea crème ? En waar gebruik jij het allemaal voor ? Laat het me weten in de comments !

11 gedachten over “Het is wit en het zit een blauw blik, rara wat is het ?

  1. Ik heb altijd een blik in huis. Voor mijn handen, schrale plekjes, noem maar op. Wat jij schrijft eigenlijk 😊 De geur ook! Zalig. Is het originele recept niet van Guerlain, die het heeft verkocht aan bdf?

    Like

    1. Oh echt, is dat zo, van Guerlain ? Dat weet ik niet. Ik weet wel dat er stemmen opgaan dat Nivea Blauw een dupe zou zijn van La Mer. Daar zijn ook diverse onderzoeken van. Op een paar ingrediënten na zijn ze identiek aan elkaar … alleen het prijsverschil is natuurlijk onwijs

      Geliked door 1 persoon

      1. Dat van La Mer wist ik weer niet. Maar Nivea was oorspronkelijk van Guerlain en het parfum is volgens mij nog steeds gebaseerd op de eenvoud van de toendertijd beschikbare grondstoffen. Heel vintage eigenlijk 😊 Maar ook los daarvan ben ik altijd blij met zo’n blik in huis 🙂

        Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.